´Sağlık turizmi´ paneli

Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay´ın sağlık turizmi alanında da bir marka şehir haline gelebilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

30.11.2017 10:31:54 0
´Sağlık turizmi´ paneli

Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, sağlık turizminde Türkiye´nin Amerika ve Almanya´dan sonra, 750 bine yakın sağlık turisti ile ilgili dünya üçüncüsü olduğunu belirtti.

İskenderun´da Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTC) ve Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) işbirliğiyle, ‘Hatay´da Sağlık Turizmi´ konulu panel düzenlendi. Panel için Hatay´a gelen Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak ile Turizm Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ali Can Aksu, Hatay Valisi Erdal Ata´yı da makamında ziyaret etti. Ziyarette, Çakmak ve Aksu Vali Ata´ya Sağlık Turizmi Paneli ve Hatay´da sağlık turizmine yapılacak yatırım imkanları ile sektörün geliştirilmesi amacıyla yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aynı heyet, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı da ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye´de verilen sağlık hizmetlerinin son yıllarda yakaladığı yüksek standartlar neticesinde yabancı hastaların sağlık hizmeti almak için ülkemizi daha çok tercih ettiklerini belirten Vali Erdal Ata, turizmin birçok çeşidinde hizmet veren Hatay´ın sağlık turizmi alanında da bir marka şehir haline gelebilecek potansiyele sahip olduğunu kaydetti.
İskenderun´da düzenlenen panele ise Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin, Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız da katıldı.
Kentte özel sağlık hizmeti veren Gelişim Hastanesi´nin katkısıyla düzenlenen panele konuşmacı olarak THTC Başkanı Çakmak, TUROYD Başkanı AKSU, THTC Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Hamdi Şengel, THTC İleri Aktif Yaşam Grup Başkanı Süleyman Kamil Yüceoral, THTC Güney Doğu Anadolu Bölgesi Başkanı Erkan Özsavaş, THTC Ege Bölgesi Başkanı Atilla Üner ve Gelişim Hastanesi Başhekimi Ömer Suha Caymaz katıldı.

Hatay´da turizm çeşitlendirilebilir
Hatay´da turizm çeşitlendirmesi adına birçok seçeneğin bulunduğunu anlatan TUROYD Başkanı Aksu, “Türk turizminde 1994 yılından bu yana, ciddi anlamda bazı yanlışlarımız oldu. Deniz, kum, güneş anlayışıyla hareket ettik. Maalesef tarihsel, kültürel yapımızı oluşturabilecek değerleri unuttuk; fakat bugün, bu yanlışlarımızın farkına vardık. Hatay, Antalya´dan çok daha fazla malzemeye sahip. Bu bölgenin turizm kalkınmasına hep beraber el atılırsa; tarih, kültür turizmden başlayıp, gastronomi turizmine kadar yayılan bir konsept oluşturulur' dedi.

Sağlık turizminde Amerika ve Almanya´yı izliyoruz
Türkiye´de sağlık sektörünün giderek büyüdüğünü anlatan THTC Başkanı Çakmak da, “Türkiye, sağlık turizmini 2005 yıllarında tanıdı. 2005 yılında Sağlık Turizmi Geliştirme Konseyi´ni kurduk ve 32 üyeyle yola çıktık. Dünyanın birçok ülkesinde kongrelerde ve konferanslarda ülkemizde son 15 yılda yaşadığımız bu reformu ve gelişmeleri anlatmak üzere davet ediliyoruz. Yurtdışına gittiğimizde; ülkemizde 80 milyon nüfusumuzun sağlık sorununu çözdüğümüzü çok rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Amerika ve Almanya´dan sonra, 750 bine yakın sağlık turisti ile ilgili dünya üçüncüsü olduk. Sağlık turizmi, sadece tıp turizminden ibaret değildir. Hatay´da sağlık turizmiyle başlayıp; spor, dil ve sonra da kültür turizmini ön plana çıkarmak suretiyle, bu zirvenin bir milat olarak kabul edip, hep beraber harekete geçmeliyiz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Sağlık turizmi paneli

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00