Sağlık Turizmi Yetki Belgesi onayda

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Süha Caymaz, sağlık turizminde lider olmayı hedeflediklerini belirterek ‘Sağlık Turizmi Yetki Belgesi´ için, gerekli çalışmaları tamamlayarak bakanlık onayı aşamasında oldukların

SAĞLIK 6.10.2018 09:40:27 0
Sağlık Turizmi Yetki Belgesi onayda

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği´nin düzenlediği ve Hatay Sağlık Turizmi Derneği´nin desteklediği ‘Sağlık Turizmi´ programı çerçevesinde İngiltere Alım Heyeti´nin İskenderun Gelişim Hastanesi´ne gerçekleştirdiği ziyarette belgelendirme süreciyle ilgili gelişmeleri aktaran Dr. Ömer S. Caymaz, Hatay´da sağlık turizmiyle beraber, kültür turizminin de kalkınacağına inandıklarını söyledi.
17 kişilik İngiltere Alım heyetiyle birlikte hastaneye ziyarette bulunan Türkiye ve Hatay Sağlık Turizmi Derneği yöneticileri, Hastane Başhekimi Dr. Ömer Suha Caymaz´dan hastanenin tıbbi donanımı ve tedavileri hakkında bilgi aldı. Dr. Caymaz, hastane olarak sağlık turizminde lider olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Dr. Caymaz: Hedefimiz sağlık turizmi
Gelişim Hastanesi´nden ziyaretle ilgili yapılan yazılı açıklamada Caymaz´ın şu değerlendirmesine de yer verildi: “Hastanemiz, ‘Sağlık Turizmi Yetki Belgesi´ için, gerekli çalışmaları tamamlamış ve bakanlığa onaya sunmuştur. Sağlık turizmi, ülkemize döviz girdisi açısından önemli bir atılımdır. Hatay´da sağlık turizmiyle beraber, kültür turizminin de kalkınacağına inanıyoruz. Gelişim Hastanesi olarak, sağlık turizmi konusunda büyük bir heyecan içerisindeyiz. Heyette sağlık turizmi konusunda deneyimli firma ve hastane temsilcilerin bulunması da, ümitlerimizi üst düzeye çıkarmıştır. Heyetin, hastanemizle ilgili mükemmele yakın görüşleriyle gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Bu sebeple, sağlık turizminde hedefimize ulaşabilmek adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

Hastanelere teşvik desteği veriliyor
Ziyarette sağlık turizminin önemine dikkat çeken Dış Ticaret Uzmanı Ramazan İçuz´un ise, bazı illerdeki hastanelerin devletin verdiği teşviklerden yararlandığını belirterek, Hatay´ın da bu konuda hakkının olması gerektiği ile ilgili görüşlerini dile getirdiği kaydedildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00