Sağlıkçılara ´gebe sınıfı´ eğitimi

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, kamu ve özel hastanelerinde görevli personele yönelik ´gebe bilgilendirme sınıfı´ eğitimi düzenledi.

HATAY 6.03.2018 10:42:39 0
Sağlıkçılara ´gebe sınıfı´ eğitimi

Sağlık Bakanlığının ´Gebe Bilgilendirme Sınıfı´ programı kapsamında, toplum sağlığı merkezlerinde ve doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası bakım hizmeti veren ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında, ´Gebe Bilgilendirme Sınıfı´da gebelere eğitim verildi. Sağlık personeline yönelik eğitimler, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Dr. Selim Tertemiz, Dr. Mehmet Döner, diyetisyen Eda Ateş, psikologlar Ayça Öner ve Süleyman Ördek, fizyoterapist İmran Göğebakan ve H. Demet Parlakyıldız, ebeler Aynur Basık ve Bade Yıldız ile Antakya ve İskenderun ÜSEM eğitimcileri tarafından verildi. Eğitime katılanlara ´belge´ de verildi.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Müdürlüğümüz Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından İskenderun Devlet Hastanesi Toplantı Salonu ile Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı toplantı salonunda “Gebe Bilgilendirme Sınıfı Eğitimi” düzenlenmiştir. Eğitime, kamu hastaneleri, toplum sağlığı merkezleri ve özel hastanelerde çalışan kadın hastalıkları ve doğum uzman doktor, ebe/hemşire olmak üzere 57 sağlık personeli katıldı. Eğitim ile tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgilendirilmeleri, bilinçli doğum yapmaları, anne ve baba adayları ile yakınlarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi konularında yeni rollerinin benimsetilmesi ve becerilerinin arttırılmasının amaçlandı. Gebelik, gebelik dönemleri, gebelikte beslenme ve fiziksel aktivite, normal doğumun önemi ve anne bebek açısından faydaları, doğum ağrısıyla baş etme yöntemleri, lohusalık, yenidoğan bebeğin bakımı, aşıları ve beslenmesi, anne sütünün önemi, üreme sağlığı yöntemleri gibi konularda eğitimciler tarafından katılımcılara teorik ve pratik olarak sunumlar yapıldı.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00