Sağlıkçılardan hastanede saldırıya kınama

SES Hatay Şube Başkanı Sedat Uslu, hoşgörü ve anlayışın terk edildiği, hak ve özgürlüklerin askıya alındığı, şiddet ve ayrımcılığın körüklenmeye çalışıldığı belirtti.

5.10.2017 10:51:42 0
Sağlıkçılardan hastanede saldırıya kınama

Antakya´da bir sağlık çalışanına yönelik uygulandığı belirtilen şiddeti kınayan Sağlık Emekçileri ve Sendikası (SES) Hatay Şube Başkanı Sedat Uslu, hoşgörü ve anlayışın terk edildiği, hak ve özgürlüklerin askıya alındığı, şiddet ve ayrımcılığın körüklenmeye çalışıldığı bir dönemin yaşandığını savundu.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Uslu, 'Bizler toplumsal ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin nasıl önleneceğini konuşurken, Hatay Devlet Hastanesi´nde bu şiddeti meşrulaştıran, destekleyen, onaylayan bir tutum gerçekleşti. Maalesef bu tutum bir yönetici tarafından gerçekleştirildi. Üyemiz olan Mehmet Doğru, görev yaptığı Hatay Devlet Hastanesinde, 22 Eylül Cuma günü, hastanenin idarecilerinden M.S.´nin adlı kişinin sözlü ve fiziki saldırısına maruz kalmıştır. Üyemiz, insani çalışma koşullarının gereği olarak çalışma ortamının havalandırması için açılamayan pencerelerin tamir edilmesi veya klima takılması önerisi ile ilgili ortak sorunlarını başhekim yardımcısına iletirken, hastane idarecilerinden M.S.´nin ağıza alınmayacak küfürler ile odaya girip, fiziki olarak üyemize saldırısı gerçekleştirmiştir. Böyle bir şiddet olayını beklemeyen üyemiz şok hali ile aldığı darbeler sonucu yere düşmüş, M.S. hastane özel güvenliği ve başhekim yardımcısının araya girmesi ile fiziksel şiddeti sonlandırmıştır. Mehmet Doğru´ya yapılan saldırı, hepimize yapılmıştır. Bu tutumu kınıyoruz' dedi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00