Sağlıkçılardan şiddet protestosu

Hatay Tabip Odası, Hatay Diş Hekimleri Odası, Hatay Aile Hekimleri Derneği, Genel Sağlık İş İl Temsilciliği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, İskenderun Devlet Hastanesi yeni binası önünde yaptığı açıklama ile Esenyurt Devlet Ha

SAĞLIK 20.09.2022 15:14:00 0
Sağlıkçılardan şiddet protestosu

* Hatay Tabip Odası, Hatay Diş Hekimleri Odası, Hatay Aile Hekimleri Derneği, Genel Sağlık İş İl Temsilciliği ile Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği adına yapılan ortak açıklamayı okuyan HTO yöneticisi Dr. Esmehan Pehlivan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, "Artık yeter! Sağlıkta şiddeti durdurmak sizin elinizde" diye seslendi.

Akın Bodur/İskenderun
Sağlık çalışanlarına karşı uygulanan ve ölümle sonuçlanan şiddete karşı hekimler ve sağlık çalışanları bir kez daha tepki gösterdi. Hatay Tabip Odası, Hatay Diş Hekimleri Odası, Hatay Aile Hekimleri Derneği, Genel Sağlık İş İl Temsilciliği ile Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, İskenderun Devlet Hastanesi yeni binası önünde yaptığı açıklama ile Esenyurt Devlet Hastanesi’nde görevi başında öldürülen güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan’ı andı ve sağlıkta şiddeti protesto ettti.
Ortak açıklamayı okuyan Hatay Tabip Odası (HTO) yönetim kurulu üyesi Dr. Esmehan Pehlivan, Türk Tabipleri Birliği, Hatay Tabip Odası ve ortak sağlık meslek kuruluşlarıyla beraber yoğun bir mücadele yürütmeyi sürdürdüklerini anımsatarak, "Emek bizim söz bizim, diyerek sürdürdüğümüz mücadelemizde hekimler ve sağlık çalışanları olarak insani koşullarda çalışmayı, özlük haklarımızı, emeklerimizin karşılığını almayı istiyoruz. Hastalarımıza nitelikli sağlık hizmeti vermeyi, yaşamayı ve yaşatmayı istiyoruz. Bunun için güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamına ihtiyacımız var" dedi. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, "Sağlıkta dönüşümün başladığı 2003 yılından bu yana, bu dönüşümün sağlıkta ölüm olduğunu onlarca defa söyledik, haykırdık. Sağlıkta şiddete engel olun dedik, sesimizi duymak istemediniz, duymadınız da. Ölümler başlayınca sizden etkili bir sağlıkta şiddet yasası istedik, hala çıkarmadınız" diye seslenen HTO yöneticisi Dr. Pehlivan, şöyle konuştu: "Önce Dr. Göksel Kalaycıöldürüldü, sesiniz çıkmadı. Dr. Ali Menekşe öldürüldü, münferit olaydır dediniz, önlem almadınız. Dr. Ersin Arslan öldürüldü, görmezden geldiniz. Dr. Melike Erdem öldürüldü, dikkate almadınız. Dr. Kamil Furtun, Dr. Abdullah Biroğlu, Dr. Aynur Dağdemir, Dr. Hüseyin Ağır, Dr. Said Berilgen, Dr. Fikret Hacıosman, Dr. Kaan Erol, Dr. Ekrem Karakaya öldürüldü, hala olayın ciddiyetini anlamadınız, ya da anlamak istemediniz. Dün de bakanlığınıza bağlı Esenyurt Devlet Hastanesinde çalışan güvenlik görevlisi çalışma arkadaşımız Tuğrul Okudan, görevi başında öldürüldü. Akabinde 'Sağlıkta iyi haberlerin birbirini izlediği günlerde' diye başlayan mesajınızı 'baş sağlığı' ile bitirdiniz. Sağlık ortamında değişen bir şey yok, sayın bakan. Bugün üniversite hastanelerinde çalışan hekimler grevdeler, şiddet ve ölüm devam ediyor. Artık yeter! Sayın bakan sağlıkta şiddeti durdurmak sizin elinizde. Doktorundan hemşiresine, teknisyeninden kayıt memuruna, güvenlik görevlisinden temizlik personeline hepimiz güvenli ve huzurlu bir ortamda çalışmak istiyoruz. Bu sağlanıncaya kadar da mücadelemiz devam edecek."


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19