'Sağlıkta acil 50 bin atama yapılmalı'

Türkiye Kamu Sen ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hayrettin Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın başkanlığında gerçekleştirilen Çankaya Köşkü´ndeki Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı´nda Türkiye Kamu-Sen Gen

GÜNCEL 20.03.2020 12:17:37 0

İskenderun/SES

Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikalara ait bütün konukevlerinin devletin emrine ve hizmetine verebilecekleri açıklamasını hatırlatan Hayrettin Şahin, sağlıkta acilen 50 bin atama yapılması gerektiğini vurguladı. Şahin, şu paylaşımı yaptı: “Salgın sürecinin durumuna göre iş yükünün daha çok artarak, personel yetersizliğinin vahim sonuçlara neden olacağı durumların oluşmasının önüne geçmek adına acilen 50 bin genç sağlık çalışanının ataması yapılması için çalışmaların tamamlanması gereklidir. Bu konuda hassasiyet gösterilmelidir. Sağlıkta yeni atama konusunda toplantıda Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca´nın da açıklamaları olmuş olup konunu gündemlerinde olduğunu ifade etmişlerdir. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile toplantı sonunda yapılan görüşmede Üniversite hastaneleri için 3 bin kadro verdiklerini, Sağlık Bakanlığı içinde bu konuda bir planlama olduğunu belirtmişlerdir. Konunun ısrarla takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Performanslar tavandan ödensin
Bu süreçte sağlık çalışanlarının rolünün önemine dikkat çeken ve risk grubu olarak en önde olduklarını kaydeden Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu dönemde hastanelerde acil haller dışında hasta kabülü yapılmıyor. Bu nedenle sağlık çalışanlarımızın herhangi bir ekonomik kayba uğramasının önüne geçilmelidir. Hem kayıp yaşanmaması hem de sağlık çalışanlarının motivasyonuna katkı olması için performans ödemeleri tavandan yapılmalıdır.”

Koruyucu Malzeme Temininde Sorun Yaşanmamalı
Şahin, sağlık çalışanları için koruyucu ekipmanlar ve malzemelerin temini noktasında en ufak bir sorun yaşanmaması gerektiğini söyledi, ülkemizin en ücra sağlık kurum ve kuruluşlarında hazır olması için gerekenin yapılmasını istedi. Bu süreçte sağlık kurum ve kuruluşlarında yaşanacak şiddet olaylarını sıfıra indirilmesinin çok önemli olduğunu belirterek bunun için acil olarak ağır yaptırımlar içeren bir düzenlemenin hayata geçirilmesini de talep etti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25