Sağlıkta ‘israfı önleme´ eğitimi

31 sağlık çalışanına Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı DOĞAKA teknik destek programı kapsamında başlatılan eğitim tamamlandı.

20.07.2017 10:50:45 0
Sağlıkta ‘israfı önleme´ eğitimi

Hastane yöneticileri, doktor ve hemşire katılımıyla gerçekleşen eğitimle, başta zaman olmak üzere sağlık hizmetinde israfları ortadan kaldırmak ve hastaya değer katan bir hizmet sunumunun amaçlandığı belirtildi.

10-14 Temmuz 2017 tarihlerinde T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2017 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde Hatay İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan ‘´ Hatay İli Yalın Hastane Uygulama ve Sistemleri Eğitimi” 10 Temmuz pazartesi günü Hatay Devlet Hastanesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz hafta içinde 2 gün teorik, 3 gün uygulamalı Hatay İli Yalın Hastane Uygulama ve Sistemleri Eğitimi´nde Eğitmen Yard. Doç. Dr. Hikmet Maraşlı eşliğinde katılımcılarla, ameliyathane, acil servis, yoğun bakım, eczane süreçleri incelenerek değer akış haritaları hazırlandığı, iyileştirme çözümlerinin belirlendiği belirtildi.

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Basın ve İletişim Birimi´nde eğitime ilişkin yapılan yazılı açıklamada, ayrıca öneri sistemi geliştirme ile Görsel Yalın Sağlık Yönetim Alt yapı çalışmalarının da gerçekleştirildiği eğitimin sonunda yapılan sınavı başarıyla tamamlayan 31 sağlık çalışanına belgelerini Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sebahattin Yılmaz teslim etti.

Yazılı açıklamada, Sürekli Kalite İyileştirme Odaklı Kaizen ve Yalın Hasta Sistemleri Eğitim Projesi´nin hedefleri ile ilgili şöyle denildi: “Hasta ve çalışan güvenliğini ihmal etmeyen, tesis güvenliğini ön plan da tutan, israfı önleyen, bilimsel doğrulardan ayrılmayan, zamanı iyi kullanan, kaliteli iş üreten sürekli iyileşme ve gelişmeyi hedefleyen, süreçler ve kullanılan araçlar için standartlar geliştiren, davranış metotlarının uygulamaya konulmasını ve hasta süreç akışlarının iyileşmesini hedefleyen bir sistemdir.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00