'Sağlıktaki kadrolaşma ve ücreti sordu'

Sağlık Bakanlığında uygulanan ücret politikasının personeli ikiye böldüğünü savunan Hatay Milletvekili Serkan Topal, Sağlık Bakanlığının merkez-taşra, sözleşmeli-kadrolu ayrımına son vermesini istedi.

SİYASET 26.07.2019 11:14:13 0

Akın Bodur/İskenderun

'Her türlü suistimale açık olan bu adaletsiz ücret anlayışı bir an önce düzeltilmelidir. Aksi halde personel arasında var olan ücret farkı giderek büyüyerek içinden çıkılmaz bir hale gelecektir' değerlendirmesini yapan milletvekili Topal, sorunu parlamento gündemine taşıdı. Topal, önergesinde '694 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı yeniden yapılandırılarak yönetim kadrolarında bulunan personelin sözleşmeli olarak istihdam edilmeleri sağlanmıştır. Özellikle taşra teşkilatında istihdam edilen personelin alacağı ücret ve pozisyonlar aynı kararnamede (II) sayılı cetvelde yayınlanmıştır. Taşra teşkilatında çalışan personel ile ilgili olarak ciddi avantajlar sağlayan bu durum; merkez–taşra personeli arasında ciddi sıkıntılara neden olmuştur' ifadesine yer verdi.
Milletvekili Topal, TBMM Başkanlığına verdiği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlamasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Sağlık Bakanlığında istihdam edilen personel çalışma esasları bakımından hangi yasaya tabidir? 694 sayılı KHK kapsamında çalışan personel sayısı ne kadardır? Taşra teşkilatında görev yapan; İl Sağlık Müdürü, başkan, başkan yardımcısı, şube müdürü/uzman şeklinde görev yapan personel sayısı ne kadardır? Bu personele uygulanan ücret sistemi nedir? Aynı pozisyonda çalışan merkezdeki personel ile aralarındaki ücret farkı ne kadardır? Merkez teşkilatında görev yapan, ancak 694 sayılı KHK´dan sonra taşrada görevlendirilerek sözleşmeye geçirilen ve daha sonra merkezde görevlendirilen; Genel müdür, genel müdür yardımcısı, daire başkanı, başkan, başkan yardımcısı gibi yöneticiler var mıdır? Bunlar hangi pozisyonda görev yapmaktadırlar. Neden böyle bir uygulamaya gidilmiştir. Bunlar kimlerdir? Bakanlığınızın taşra teşkilatında uygulamaya koyduğu ´yüksek ücret´ uygulaması başka herhangi bir bakanlıkta uygulanmakta mıdır? Bu hangi bakanlıktır? Bakanlığınızda uygulanan hiyerarşik yapılanma ve kadrolara atamalar 657 DMK´nın liyakat ilkesine göre yapılmakta mıdır? Bu liyakat esaslarında kriterleriniz nelerdir?'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00