Sahildeki cami ´ibadette´

İskenderun sahilinde temeli 2015´te atılan ve işinsanı Recep Atakaş tarafından eşinin adına yaptırılan Nihal Atakaş Camii, cuma günü düzenlenen tören ve kılınan ilk cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

GÜNCEL 7.01.2019 10:45:08 0
Sahildeki cami ´ibadette´

Akın Bodur/İskenderun

 Osmanlı- Selçuklu mimarisi ile modern mimarinin birarada kullanıldığı bellirtilen camiide aynı anda üç bin kişinin ibadet edebileceği belirtildi. Caminin ibadete açılışında Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. Kıyı Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle sahile cami yapımı belediye meclisi ve kent siyasetinde tartışılmış ancak dava açılmamıştı.
Kent sahilinde yapılan camiinin açılışına Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kilis Valisi Recep Soytürk, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İskenderun Müftüsü Osman Şekerci, İSTE Rektörü Türkay Dereli, yöredeki kaymakam ve belediye başkanları, siyaset ve iş dünyası ve bürokratlar da katıldı.

İlk hutbe ilçe müftüsünden
İskenderun sahilinde yapımı tamamlanan Nihal Atakaş Camiinde ilk namazı ve ilk hutbe, İskenderun Müftüsü Şekerci tarafından kılındırıldı ve okundu. Şekerci, hutbe sonrası yaptığı açıklamada, İskenderun olarak çok güzel ve mutlu bir günü yaşadıklarını ifade etti. Hatay İl Müftüsü Kavillioğlu ise caminin yapımı üstlenen işinsanı Recep Atakaş ile Hatay Valiliği, İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun Belediyesi ve emeği geçenlere teşekkür etti. Kavillioğlu, 'Rabbim bugün ibadete açmış olduğumuz camimizi başta İskenderun olmak üzere ülkemize ve İslam âlemine hayırlara vesile kılsın. Cuma namazı itibariyle camimizi ibadete açmış olduk' dedi. Caminin açılışında değerlendirmede bulunan İskenderun Belediye Başkanı Dingil de, İskenderun için tarihi günlerden birini yaşadıklarını ifade etti. Dingil, 'Şehrin güzelliğine güzellik katacak olan camiimiz tamamlanarak ibadete açıldı. Cami, İskenderun´a yakışır bir şekilde inşa edildi. Caminin yapımını üstlenen hayırsever işadamına çok teşekkür ediyoruz” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57