Sahilden 3 ayda 509 ton çöp toplandı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerince Erzin´den Samandağ ilçesine kadar 186 km´lik sahil şeridi ve denizden son üç aylık dönemde 509 ton çöp toplandı.

6.07.2017 10:36:16 0
Sahilden 3 ayda 509 ton çöp toplandı

 Daire Başkanlığı yetkilileri vatandaşları da bu temizlik seferberliğine ortak olmaya çağırdı. Yüksek sıcaklıklarla deniz ve sahillerdeki yoğunluğun arttığını belirten yetkililer, Asi Nehri´nin denize taşıdığı atıklar yanında Samandağ´dan Erzin´e vatandaşların ambalaj atığı ve çöplerini sahilde bırakması sonucunda Hatay sahillerinin kirlilikle karşı karşıya kaldığını belirtti. Deniz ve sahil temizlik çalışmalarıyla ilgili HBB´den yapılan yazılı açıklamada çalışmaların 80 temizlik personeli, iki deniz yüzeyi temizlik teknesi ve iki kum eleme makinesi ile sürdürüldüğü kaydedildi.

Çöpler sahile bırakılmasın
Yazılı açıklamada, temizlik seferberliğine katkı çağrısı da yapılarak, “Etrafı denizlerle çevrili bir kent olarak sahip olduğumuz doğal güzelliklerin farkına varmalı ve bunları ısrarla korumayı sürdürmeliyiz. Geçtiğimiz günlerde yaşanan yüksek sıcaklıklar ile vatandaşlarımızın serinlemek amacıyla deniz ve sahillerimize akın etmesi bunun bir göstergesi daha olmuştur. Fakat mesele sadece sahip olmak değil korumak, temiz tutmak ve gelecek nesillere zarar vermeden doğal bir şekilde bırakmaktır. Biz Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak sahil ve denizlerde temizlik çalışmalarımıza devam ediyoruz, denize girmek amacıyla sahillere gelen vatandaşlarımızın da bu çabaya ortak olmasını ve sahillerden ayrılırken çöp ve atıklarını sahile bırakmamalarını talep ediyoruz” denildi.


Anahtar Kelimeler: Sahilden ayda toplandı

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29