Sahile Mimar Sinan parkı

İskenderun Belediyesi, Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği işbirliği ile sahilde 400 metrekarelik alana Mimar Sinan Parkı yapılacak. Pakta Mimar Sinan´ın büstü de yer alacak. Park projesi için sponsor desteği de alınacağı açıklandı.

İSKENDERUN 18.05.2018 10:39:48 0
Sahile Mimar Sinan parkı

Nesrin Geyik/iskenderun

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Mimarlar Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Koray Tanın´la birlikte düzenlediği basın toplantısında, park projesi için yer tespitinin yapıldığını söyledi. Proje teklifinin Mimarlar Odası´ndan geldiğini de sözlerine ekleyen Başkan Dingil, sahildeki Fransız Mezalimi Anıtı´nın hemen arkasında bulunan alanda Mimar Sinan Parkı yapımı için gerekli çalışmaları başlattıklarını kaydetti. Dingil, “Dünya yapı sanatının şüphesiz en büyük ustası ve baş mimarımız Mimar Sinan adına yapılacak olan anıt parkta her yıl çeşitli etkinliler yapılacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Mimarlar Odası Temsilcilik Başkanı Başkanı Koray Tanın da projesi için yaklaşık bir buçuk yıl önce park ile ilgili çalışmanın alının revize edilmesi aşamasına geldiğini kaydetti. İskenderun Belediyesi ile bir süredir konuya ilişkin görüşme ve çalışma yürütüldüğünü ifade eden Tanın, “Belediye başkanımız Mimarlık tarihimizin ve hatta dünya mimarlık tarihinin en meşhur ve en önemli şahsiyetlerinden olan Mimar Sinan´ın büstünün ve parkının yapılması ile ilgili talebimizi olumlu karşıladı. Projemiz hazır. Yer tespiti yapıldı. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

 


Anahtar Kelimeler: seyfi dingil koray tanın

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07