Sahili elbirliğiyle temizlediler

Samandağ Kaymakamlığı öncülüğünde Meydan Mahallesi´nde kapsamlı deniz ve sahil temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.

1.08.2017 10:48:55 0
Sahili elbirliğiyle temizlediler

Samandağ Kaymakamlığı, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Samandağ Belediyesi tarafından desteklenen temizlik etkinliğiyle kumsalının genişliği, uzunluğu ve kumunun güzelliği ile Türkiye´nin önemli sahilleri arasında yer alan Samandağ´da çevre kirliliğinin önüne geçilebileceği mesajı verildi.

İskenderun´a bağlı DEGAK-10 Özel Tim komutanlığına bağlı dalgıç ekiplerinin de denizin içinde dip temizliği ile desteklediği Meydan sahilindeki temizliğine Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, HBB Çevre Koruma Daire başkanı Ahmet Dolgun, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan, Samandağ Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Üsteğmen Sinan Dündar, İskenderun´a bağlı DEGAK-10 Özel Tim komutanlığına bağlı dalgıç ekipleri, Çevre Koruma Derneği Başkanı Mişel Atik, Mağaracık Sosyal yardımlaşma Derneği Başkanı Ayhan Duman ile birlikte Türkiye´nin tanınmış sualtı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan´da katıldı.

Çelik: Ender bir sahile sahibiz
Sahilin boydan boya temizlendiği etkinliğin ardından yaptığı değerlendirmede Kaymakam Dr. Cahit Çelik, “Kirlilik anlamında ne varsa ne yazık ki sahillerimizde mevcut. Bu görüntü bizleri çok üzdüğü gibi, çevreye karşı ne kadar duyarlı olduğumuzu bizlere göstermektedir. Bu durum doğayla barışık bir yaşam tarzı değildir. Bu durumu ancak kurumlar değil, vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasıyla çözebiliriz. Daha temiz bir yaşam ve çevre için el ele verelim, çevremizi temiz tutalım” dedi. 'Dünyada ender bulunan sahillerden birisine sahibiz” diyen Kaymakam Dr. Cahit Çelik, İlçedeki denizin sadece sahilde sınırı olan belde ve belediyelerin değil, tüm Samandağ´ın ortak değeri olduğunu ifade etti.

Nehir: Hizmetlere sahip çıkılmalı
Her şeyi yetkililerden beklemenin doğru olmadığına değinen Başkan Nehir de sahil temizliğinde hassasiyet gösterilmesini istedi. Kent ve mahalle sakinlerinin hizmetlere sahip çıkmalarını ve korumalarını gerektiğine vurgulayan Başkan Nehir, toplumsal gelişimin vatandaşların desteği ve örgütlü olmasıyla sağlanacağını kaydetti. Nehir “Belediye imkanları elbette ki hizmetleri yerine getirmekte yeterli olmayacaktır. İstiyoruz ki, halkımız buralarda örgütlenerek belediye hizmetlerini destek versin” diye konuştu. Nehir turizmi önemsediklerini belirterek, denizi temiz kumsalı temiz bir ortam yaratmak istediklerini söyledi. Bu konuda çalışmaları ağırlıklı olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sürdüreceklerini de sözlerine ekleyen Başkan nehir, açık denizden dolayı kumsala denizden atıkların vurduğunu, bunun temizliği için ekip görevlendirildiğini hatırlattı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22