Şahutoğlu: Esnafın sıkıntılarını biliyoruz

Millet İttifakı İskenderun Belediye Başkan adayı CHP´li Yılmaz Şahutoğlu, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği İskenderun Temsilciliğini ziyaretinde “Hiçbir makam, hiçbir koltuk, hiçbir gelecek beklentisi bizim birliğimizin, barı

SİYASET 8.03.2019 10:44:45 0
Şahutoğlu: Esnafın sıkıntılarını biliyoruz

Nesrin Geyik/İskenderun

 Bu hassasiyetle davranıyoruz” dedi. Şahutoğlu, kepenk kapatan esnafın sıkıntılarını bildiklerini söyledi.
HESOB Başkan Vekili Erol Akın ve esnaf oda başkanları tarafından karşılanan Şahutoğlu, uzun zamandır sürdürdükleri çalışmalarda esnafla pek çok kez bir araya geldiklerini ve sıkıntılarını çok iyi gözlemlediklerini belirtti. Uzun süredir yürüttükleri alan çalışmasında hiçbir beklentinin barış ve kardeşliğin önüne geçmeyeceği hassasiyetiyle davrandıklarını kaydeden Şahutoğlu, “Ancak ne yazık ki gezdiğimiz her yerde ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sorunların vatandaşımızı, esnafımızı bunalttığını, ciddi bir sıkıntı içerisinde yer aldıklarını gördük. Esnafımızın da çok önemli bir kısmının kepenklerinin kapalı olduğunu gözlemledik. Bu bizi gerçekten üzdü. Hem pazarda hem de esnaf gezilerinde karşılaştığımız en önemli sıkıntıların başında hiç kuşkusuz ki ekonomik verilerin kötü gidişatı, hayat pahalılığı ve ne yazık ki bunun körüklediği işsizlik yer alıyor. Bunun için bu şehre gerçekten bir şeyler yapmak gerekiyor” diye konuştu.
Körfez savaşından itibaren bölge ekonomisinde artarak devam eden daralmanın yeni açılımlara ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekleyen Şahutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Körfez Savaşı´na kadar ki süreçte ekonomisi Türkiye´nin en canlı, en hareketli, esnaf ve vatandaşlarımızın, hem gelir anlamında hem sosyal ve kültürel hayat anlamında mutlu bir hayat sürdüğü bir şehirdi. Ama uzun yıllardır bu şehir ne yazık ki üzerine adeta ölü toprağı serilmiş Burada yeni istihdam alanları yaratabilmek için mutlak suretle yatırıma ihtiyacımız var. Bu yatırımlar için mutlak suretle güçlü bir işbirliğinin bu şehirde iş başında olması lazım. Yeniden yaşayan bir şehir istiyoruz. Sosyal hayatı ile, kültürel dokusu ile, ekonomik canlılığıyla İskenderun´un eski günlerine dönmesi için ciddi bir çabanın içerisindeyiz. Bu yönde ciddi projelerimiz var.”
Öte yandan Şahutoğlu, İskenderun Sebze ve Meyve Hali´nde sabahın erken saatinde pazarcı esnafıyla da buluştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00