Şahutoğlu, projelerni anlattı

´Millet İttifakı´nın İskenderun Belediye Başkan adayı CHP´li ılmaz Şahutoğlu, seçilmesi halinde yapacağı projelerini düzenlediği toplantıyla açıklayıp, tanıttı.

SİYASET 11.03.2019 10:06:58 0
Şahutoğlu, projelerni anlattı

Nesrin Geyik/İskenderun

 'Hayal kurmuyoruz, geleceği planlıyoruz´ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Şahutoğlu, İskenderun´u dünyanın prestijli kentlerinden biri yapacak projelerle halkın karşısına çıktıklarını ifade etti. Şahutoğlu, kentte yapmayı planladığı planlandığı projeler arasında 'Teknik ve Sosyal Projeler Üretim Merkezi, İskenderun sahil düzenlemesi, belediye mahalle kültür evleri, Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi, bilim merkezi, marina, içinde kafe, lokanta, kumsalın bulunacağı iki halk plajı, içerisinde deniz canlılarının bulunacağı akvaryum projesi, kent meydanı, cazibe sokakları, öğrenciye burs, kadın emeği pazarı, kapalı set pazarları, sosyal yardım, spor kulüplerine destek, kentsel dönüşüm, Feyezan Kanalı çevresinin ıslahı, deniz otobüsü seferleri için kentte yer temin edeceğini, şehit tiyatrosu, belediye kreşi ile kadın sığınma evi, kent estetiği prjesi, kültür gezileri, istihdam eğitimi, kırsal kalkınma destek projesi, konsept şehir parkı ve Demir Çelik Müzesini de saydı; 15 dakikalık proje tanıtım filmi de izlendi. 

Teknik ve Sosyal Projeler Üretim Merkezinde, belediye olarak teknik ve sosyal projeler üretim merkezi kuracaklarını anlatan Şahutoğlu, 'Tarihi bir bina satın alınıp restore edilerek modern bir ofis haline getirilecek, içerisinde teknik ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan bir ekibin sürekli olarak kendimize ilişkin projeler üretmesini sağlayacağız. Dünya Bankası ve Avrupa Birliği destekli ve üreticimiz projelere hibe krediler alarak bu projeleri hayata geçireceğiz. Bu sayede belediye bütçesinden harcama olmadan kentimize marka projeler kazandırmış olacağız' dedi. Belediye olarak içerisinde 1.500 kişilik iki konser, tiyatro ve konferans salonu, galeri kullanımlı fuayeler ve akustik sahnesiyle Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi yapacaklarını anlatan Şahutoğlu, kongre merkezinin maliyetini 13-14 yılda karşılayacağını söyledi. Plajların Denizciler mahallesi ve kent merkezine yapılacağını söyleyen Şahutğlu, kente marina yapacağını, kurmayı amaçladığı Demir Çelik Müzesinin Dünya Bankası ve UNESCO tarafından desteklenmesi sağlanacağını da kaydetti.
İskenderun Belediyesi tarafından üretilen her hizmetin kendi işgücü ve araç parkı ile gerçekleştirileceğini belirten Şahutoğlu, 'Yol kaldırım çalışmaları, asfalt, park ve bahçe sulama makam aracı ve hizmette kullanılan araçların kiralanmasının önüne geçilerek belediyenin kendi öz sermayesi ile sahibi olacağı araç ve gereçlerle İskenderun halkına hizmet edilecektir' dedi. Şahutoğlu´nun, İskenderun Belediye Kültür Sarayında düzenlediği toplantıya, Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Nihat Matkap, CHP ve İYİ Partinin il ve ilçe yöneticileri, muhtarlar, sivil toplum ve meslek odalarının temsilcileri de katıldı. Toplantıda konuşan HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş da, “Beş yıl önce biz birbirimize sarılamadığımız için kaybettik. Bu seçimin böyle olmasını istemiyoruz. Bu seçim Yılmaz kardeşimize sarılacağız. İskenderun´da ele alınması gereken çok iş var. Yeni katılan beldelerde çok iş var, ben tek başıma çok çalıştım ama bana bir partner gerek. Şahutoğlu´yla birlikte kentin ihtiyacı olan tüm hizmetleri hayata geçireceğiz, İskenderun´u ihya edeceğiz' diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23