Şahutoğlu´ndan ‘adil hizmet´ sözü

Dr. Yılmaz Şahutoğlu, CHP´den İskenderun Belediye Başkanlığı için aday adaylığını Cumartesi günü parti binası önündeki caddede gerçekleştirilen açık hava toplantısında açıkladı.

SİYASET 22.10.2018 12:00:13 0
Şahutoğlu´ndan ‘adil hizmet´ sözü

Sadet Berkyürek/İskenderun

Proje önerilerini de paylaştığı konuşmasında şeffaf ve denetlenebilir bir yönetim de vaat eden Şahutoğlu, 45 mahalleye adil hizmet sözü verdi.
Konuşmasına ‘Beyazıt-i Bestami´nin gönül bahçesinden´ selamlamasıyla başlayıp, “Bugün bu coğrafyadan her inançtan, düşünceden insanımız rahatlıkla siyaset yapabiliyorsa hiç kuşkusuz ki, yedi düvel emperyalist güce karzı büyük zaferler kazanarak ülkemizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün sayesindedir” diye sürdüren aday adayı Dr. Şahutoğlu, profesyonel bir ekiple gerçekleştirilen hazırlığın ardından gerçekleşen kitleye dönük açık hava toplantısında aday adaylık açıklamasını yaptı.
İskenderun´un yanı sıra Belen ve Arsuz ilçe yönetimlerinin de katıldığı toplantıda “Çok önemli, çok hayati bir coğrafyada yaşıyoruz” diyen Şahutoğlu, İskenderun´u ‘dünya olaylarını etkileyen en önemli coğrafyalardan bir tanesi´, ülkenin ‘jeostratejik anahtarı´ olarak nitelendirdi. Şahutoğlu, ‘bu unsurların bilincinde olan ve bu zengin potansiyeli hizmet olarak sunacak ve faydalandırabilecek bir lider ve ekibinin kentin yönetiminde yer almasının zaruri bir ihtiyaç´ olduğunu vurguladı.
Bölgenin sıkıntılarının başında işsizliğin geldiğini belirten, şehircilik anlamında ise ‘adeta bir beton yığını içinde yaşandığına´ dikkat çeken Şahutoğlu, angus yüklü geminin Konacık açıklarında bekletildiği bilgisini de paylaşarak, tüm siyasileri, meslek kuruluşları ve sevil toplum örgütlerini konuya duyarlı olmaya davet etti. Şahutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “İskenderun´umuzun istihdamına katkı sağlama ve ekonomisini canlandırma adına, sanayici ve tüccarlarımızı başta komşularımız olmak üzere, birçok ülkede geliştirmeyi hedeflediğimiz kardeş belediyecilik projesi zemininde, o ülkelerin iş dünyası ile buluşturmayı, ticaret ve yatırım anlamında onlara önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz.”
Eşi, çocukları, çalışma grubu ile birlikte platform üzerinden seslenen Şahutoğlu, “Bizler sorunların bilinciyle, vizyonumuzla, nitelikli kadrolarımızla, vicdanımızla, adaletli yapımızla ve güçlü idaremizle şehrimizin hastalıklı dokularına neşter atmaya geliyoruz. Temiz, huzurlu, güvenli, kentsel dönüşü gerçekleştirilmiş, sosyal hayatı canlı, mavi ve yeşilin kucaklaştığı, zengin ve güçlü bir ekonomisi olan marka kent İskenderun´u yaratmaya talibiz” diye konuştu.
Tepe mahalleleriyle ilgili ciddi proje ve hedefleri bulunduğunu aktaran Şahutoğlu, bir kongre ve kültür merkezi ile kenti bir cazibe merkezine dönüştürmek istediklerini, Türkiye´nin en büyük lojistik merkezlerinden birini hedeflediklerini kaydetti, Nazım Hikmet´in dizeleriyle tamamladığı konuşmasının ardından toplantının bitiminde katılanlarla selamlaşarak tokalaştı.


Anahtar Kelimeler: Yılmaz Şahutoğlu CHP

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23