Şairler, kitaplarını tanıttı

Yerel şair Fuat Odabaşıoğlu´nun “Dil demindeyken” ve Zeynel Abidin Payas´ın “Yankı” adlı şiir kitapları düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

GÜNCEL 9.04.2018 10:18:35 0
Şairler, kitaplarını tanıttı

Akın Bodur

Antakya´daki HGC binasında düzenlenen tanıtım toplantısına Hatay Sair ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak da katıldı.
'Dil Demindeyken” adlı şiir kitabının yazarı Odabaşıoğlu, 2011 yılında 'Feride', 2015´te 'Aşk akıl kullanmaz' adlı şiir kitaplarının ardından bu yıl da 'Dil demindeyken' adlı şiir kitabını çıkardığını belirtti. Odabaşıoğlu, 'Şiir insan hayatında ki vazgeçilmez etkisi ve güzelliği ile gönüllerde sahiplenmiş olduğu görkemli tahtında ebediyete kadar kalmayı sürdürecektir. Hayatı anlamlandıran duygu, sevinç, heyecan,korku, hicran, sevda, aşk öz ve özgün olarak şiirle dile gelmektedir. Bu şiirler bazen bir çobanın kavalında yanık bir türkü olurken, dağ başlarında sevdalı birinin dilinde gazel, ovada bir ozanın sazında bozlak olur. Bazen de erbabının dilinde şarkı, rubai, destan da olur. Kâh sevgiliye serenat, kâh mazluma ağıt, hatta bir kuşun sesi, rüzgarın nefesi ve kısrak nalının şakırtısı bile olur.Bütün bunların oluşmasını başarabilen şairin tek malzemesi kelimelerdir. Şairin kaleminde şevke gelen her kelime gönüllere şavkı ile yansır. Bu malzemeyi ustalıkla kullanmayı başarabilen gönül mimarı şairler bazen baraka bazen de saraylar inşa etmektedir. Bu mekanın adı çokta önemli değil. Herkes
benimsediği mekânın içinde mutlu olmaktadır' dedi.
Payas da, tanıtımda, “Yankı” adlı şiir kitabında Zeytin Dalı Harekatında görev yapan mehmetçiklerimiz için yazdığı ´Mehmedim adlı şiirini okudu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22