Saldırının tesadüf olmadığını herkes biliyor

10 Ekim Ankara katliamı İskenderun ve Hatay´da kınandı.

11.10.2017 13:22:16 0
Saldırının tesadüf olmadığını herkes biliyor

Akın Bodur/İskenderun

 İki yıl önce, 10 Ekim 2015´te Ankara´da düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi´ne yönelik IŞİD´in gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 102 kişi hayatını kaybetmiş, 391 kişi de yaralanmıştı. Saldırı terör örgütü IŞİD´in yaptığı belirtilmişti. Saldırıda, İskenderunlu sendikacı Fevzi Sert ile Antakyalı Necla Duran ile o dönemde Antakya´da yaşayan Filistinli bir kişi yaşamını yitirmişti.
İskenderun´da İnsan Hakları Derneği (İHD) düzenlediği basın açıklamasıyla saldırıyı kınadı. Bazı siyasi parti ve demokratik kitle kuruluşlarının yöneticilerinin de destek verdiği eski Bit Pazarı alanında yapılan açıklamada konuşan İHD İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, o saldırıda yaralandığını anımsattı. 10 Ekim 2015´te Ankara´da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplandıklarını ifade eden Selçuk, 'Dökülen kanlara dur demek, savaşa karşı, barışı savunmak için yollara düştük. Kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların özlemlerini haykırmak, umutlarını yaşatmak için, kandan ve savaştan beslenenlere karşı ´Savaşa inat, barış hemen şimdi´ demek için gitmiştik. Türkiye´nin dört bir yanından, emek, barış ve demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiş, kadını erkeği, genci yaşlısı, barış türküleriyle birlikte halaya durmuştuk. Türkiye´nin göbeğinde, Ankara Garı´nın önünde, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını. 102 canımızı aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik' diye konuştu.

Saldırıda yaşamını yitiren Fevzi Sert anıldı
İHD İskenderun Şube Başkanı Selçuk, şunları söyledi: 'Ne yazık ki hep en iyilerimiz en önce gitti. Demokrasi, insan hakları ve emek mücadelesini İskenderun´da yılmadan, yorulmadan sürdüren arkadaşımız, yoldaşımız Fevzi Sert´i de bu patlamada kaybettik. Mücadelede alçak gönüllülüğü, uyumu, dirençli kişiliği ile her zaman büyük güç veren arkadaşımızı kaybetmenin acısı hala ilk günkü gibi yüreğimizde. Şimdi bu acıyla hukuk adına, yargılama adına, yaşanan süreci takip ediyoruz. Patlamayı gerçekleştirenlerin işbirlikçilerinin bir kısmı tutuklu ve mahkemede yargılanıyor. Mahkeme sürecinde saldırgan tavırlarını devam ettiriyor ve kaybettiğimiz arkadaşlarımızın yakınlarına hakaretler yağdırıyorlar. Diğer bir kısmının bulunamadığı söyleniyor. İzinli yapılan bir mitingde en üst düzeyde idare ve güvenlik yöneticileri sorumluyken, binlerce polis görevlendirilmişken idarenin ve güvenliğin hiçbir sorumluluğu olmadığı iddia edilerek, soruşturma açılmasına dahi izin verilmiyor. Patlama sonrası alana geç gelen sağlıktan sorumlu yöneticiler ve görevlilerin soruşturulmasına izin verilmiyor. İzinli bir mitingde bombalı saldırı yapılıyor, tümü mitingin katılımcısı olmak üzere 102 kişi yaşamını yitiriyor, yüzlerce kişi yaralanıyor ve bunda yönetenlerin hiçbir kusuru bulunmuyor.'
'Savaşa inat, yaşasın hayat; Fevzi´ye sözümüz barış olacak; Hak, vicdan, adalet hemen şimdi$ Ankara´yı unutma, unutturma' sloganları arasında konuşan Coşkun Selçuk, 'Suruç´ta, Ankara´da, Gaziantep´te bombalar patlatarak onlarca kişinin canına kasteden İŞİD çetelerinin hangi odaklardan güç aldığı herkesçe bilinmektedir. Ellerini kollarını sallayarak Ankara´ya kadar gelip ´barış´ talebiyle yapılan bir mitinge saldırmasının tesadüf olmadığını herkes biliyor. Barış düşmanı insanlık düşmanı çeteler ve destekçileri istedikleri kadar saldırsınlar, haktan, hukuktan, barıştan yana tavrımızı asla değiştirmeyeceğiz. Barıştan, insan haklarından, adaletten, eşitlikten yana olanlar bir yandan patlamalarda can veriyor, bir yandan 15 Temmuz darbesi ile gerekçelendirilerek KHK´ler ile işlerinden ekmeklerinden ediliyorlar. Barış Mitingi´ne katılıp orada tesadüf eseri can vermeyen binlerce kişi bu gün ´sivil ölüm´ olarak değerlendirilen işlerinden atılarak sadece kendileri değil aileleri çocukları da cezalandırılıyor. İnsani değerlerin mücadelesini yürütmenin bedelinin ağır olduğunu biliyoruz ve bir gün bu değerlerin hakim olacağı bir dünya özlemiyle mücadelemize devam ediyoruz. 10 Ekim Ankara Garı katliamının ikinci yıldönümünde, kaybettiğimiz Fevzi Sert ve 101 arkadaşımızı bir kez daha anıyor, mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimiz, unutmayacağımız ve unutturmayacağımız sözünü bir kez daha veriyoruz' dedi.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de, 10 Ekim Ankara katliamı ile ilgili olarak, Twitter hesabından şu mesajı yayınladı: '10 Ekim, ülkemiz tarihinin en acı günlerinden biri oldu. 10 Ekim tarihi belleklerimizde tarihimizin en karanlık günü olarak kalacak. Barış için Ankara´ya yürüyenler katledildi. Ülkemizin en güzel evlatlarını, onların geleceğini, onların hayallerini yok ettiler. Dünyada barış isteyen bir grup gencin sesinden daha güzel ne vardır? Işıklar içinde uyuyun.”

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04