“Samandağ asbest borulardan kurtulacak”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından programa alınan Samandağ ilçesine temiz içme suyu iletecek ve yeterli içme suyu temin edecek ‘Samandağ İçmesuyu Şebeke İnşaatı´nın temeli t

GÜNCEL 20.02.2020 10:20:32 0
“Samandağ asbest borulardan kurtulacak”

Antakya/SES

 HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, bu projenin 9 mahalleyi asbest borulardan kurtaracağını söyledi.
Samandağ İçme Suyu Şebeke İnşaatı ile teknik bilgileri paylaşan Genel Müdür Çaparali, Avrupa İmar Kalkınma Bankası´ndan (EBRD) temin edilen kredi ile 27 Aralık 2018 tarihinde ihalesi yapılan iş için müteahhit firmaların iş ortaklığı ile 24 milyon 637 bin 637 TL bedelli sözleşmenin 12 Nisan 2019 tarihinde imzalandığını belirtti. bu iş için Müşavirlik ve İnşaat Kontrollük Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesinin 07 Ocak 2019 tarihinde yapıldığını aktaran Genel Müdür Çaparali, firmaların yaptığı iş ortaklığı ile 2 milyon 511 bin 255 TL bedelle sözleşmenin imzalandığını ifade etti.
Söz konusu tüm işlerin süresi yer teslim tarihinden itibaren iki yıl olup, maliyeti KDV dahil toplam 32 milyon 35 bin 693 TL olduğunu belirten Genel Müdür Çaparali, iş kapsamında muhtelif çapta Duktil ve Polietilen borudan oluşan yaklaşık 195 bin metre şebeke borusu, yaklaşık 7 bin 700 adet abone bağlantısı, 27 adet yangın hidrantı, 1 adet vantuz odası, 1 adet tahliye odası ve 5 adet bakiye klor odasının yapılacağını belirtti. Çalışma ile Samandağ İlçe merkezini oluşturan Atatürk, Cemal Gürsel, Cumhuriyet, Çiğdede, Deniz, Kurtderesi, Şükrü Kanatlı, Yeni Mahalle ve Yeşilada mahallelerinin içmesuyu şebekesinin yenileceğini de sözlerine ekleyen Çaparali, asbest borulardan oluşan mevcut şebeke iptal edilerek Samandağ´a sağlıklı ve yeterli içmesuyunun temin edileceğini kaydetti.

Savaş: En büyük ihtiyaç huzurlu ve sağlıklı bir gelecek
Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Hatay´da en hareketli müessesinin Hatay Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirterek, verilen her sözün arkasında olduklarını ama, Türkiye´de zorlaşan ekonomik sıkıntılara rağmen hizmet etmeye gayret ettiklerini söyledi.
Samandağ İçmesuyu Şebeke İnşaatı´nın temel atma töreninde konuşan Başkan Lütfü Savaş, diğer belediyelere göre daha çok altyapı projesi hazırladıklarını ve kaynak sağlama konusunda büyük avantaj sağladığını, 2017 yılında 81 il içerisinde en çok altyapı yapan, altyapıya en çok yatırım yapan il olduklarını ifade etti. Savaş, en büyük ihtiyacın ise ‘huzurlu ve sağlıklı bir gelecek´ olduğunu vurguladı.

 

Eryılmaz: Yatırım çekilen soruna cevap olacak
Samandağ´da yıllardır çekilen içme suyu sorununa bu yatırımın cevap vereceğini ve bu sıkıntının giderileceğine umut ettiğini belirten Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, “Temelini attığımız içme suyu şebekesi inşaatı Samandağ merkezdeki 9 mahalleyi kapsıyor. Önümüzdeki süreçte inşallah geri kalan diğer mahallelerimizde içme suyu şebekesi ve kanalizasyon sorununun da çözüleceğini temenni ediyoruz” dedi.
Bugün içme suyu çalışmanın yapıldığını, yarın yapılacak TEDAŞ ve doğal gaz çalışmaları için birlikte hareket etme konusunda bir çalışma yapacaklarını belirten Eryılmaz, yapılacak üst yapının zarar görmemesi için adımları olacağını ifade etti.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00