Samandağ´a özel hastane

Deniz hastanesi törenle açıldı

GÜNCEL 8.01.2019 10:39:51 0
Samandağ´a özel hastane

Samandağ/SES

Samandağ´da özel sağlık hizmeti veren Deniz Hastanesine açılış töreni düzenlendi. Açılış törenine, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, İl Sağlık Müdürü Mutlu Tiryaki de katıldı.
Açılış töreninde, Sarıkamış´ta donarak şehitl olan askerleri anan vali Doğan, eğitim, sağlık gibi temel hizmet alanlarında devlet yatırımlarının yanında özel sektörün varlığının da önem taşıdığını söyledi. Vali Doğan, 'Hem kamu kurumlarının yükünü hafifletmesi hem vatandaşa alternatif sunması hem de rekabetin getireceği kalite göz önüne alındığında özel sektör yatırımlarının önemi daha iyi anlaşılacaktır' dedi.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, vali Doğan, şunları söyledi: 'Sağlık her şeyin başında geliyor. Dolayısıyla sağlığa yapılan yatırımlar çok önemli yatırımlardır. Devlet olarak özel sektör olarak sağlık alanında ciddi yatırımlar yapıyoruz. Türkiye sağlık alanında gerçekten önemli mesafeler katetti, ciddi büyümeler gerçekleştirdi. Bunun neticesinde Türkiye´de sağlık turizmi oldukça canlanmış, yurt dışından binlerce insan tedavi olmak, buradaki sağlık hizmetlerinden faydalanmak için ülkemizi ziyaret eder hale gelmiştir. Bunun en önemli sebebi son yıllarda Türkiye´deki sağlık hizmetlerinin kalitesinin artmasıdır. Devlet yatırımlarının yanında özel sektör yatırımlarını da takdir etmek gerekür. Ülkemizde özel sektörün de yapmış olduğu hastaneler, sunduğu önemli hizmetler var. Bu tatlı rekabet ülkemizdeki sağlık sektörünün gelişmesine ciddi katkı sağlayacaktır.'
Açılışta konuşan Hatay Milletvekili Güzelmansur da ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlarda girişimci ruhla ortaya konulan hizmetin önemli olduğunu ifade etti. Samandağ özel denis Hastanesinin açılış kurdelesi, vali Doğan ve açılışa katılan protokol tarafından kesildi ve açılışa katılanlar hastaneyi gezerek, yetkililerden bilgi aldı.
Hastanenin YK başkanı Murat Şefikoğulları da 'Hayatta önemli şey sağlıktır. Sağlık yoksa hayatın hiçbir anlamı yoktur. Bu edayla çalışmalarımızı yaptık. İlkleri yapmaya çalıştık. Uluslararası sivil havacılık rotasına dahil kaydı olan yerden yükseltmeli helikopter pisti, stratejik önemi olan ilimiz için çok önem arz etmekteydi, bunu kurduk. 45 desibel altında ses yalıtımlı 3 jeneratör, argon camlı ısı yalıtımı, soğuk ışıklı tümü ledli aydınlatma ki bu hastane enfeksiyonlarını azaltılmasının yanında tasarruf da sağlamaktadır. 47 yoğun bakım oda bulunuyor. 75 yataklı, günlük 101 yatağa kadar çıkabilecektir. Yaklaşık 200 işçi istihdamı ile bölgemizi güçlendirmiş olacağız. Tabi ki artık ülke gelişimi, vatandaş refahı, yerel yönetimleri güçlendirmek önemli olsa da yerel yatırımcıların ilçe için de markalaşması, katma değer üretmesi ilçemizi daha yaşanır hale getirecektir. Sağlık sorunlarımıza yapacağımız hizmet ile ilçemize yedinci aydan itibaren her ay 2,5 milyon TL katma değer sağlamış olacağız' diye konuştu.
Vali Doğan, açılış töreni sonrasında, Samandağ´da yapımına başlanan devlet hastanesi inşaatında incelemede bulundu ve Hatay İl Sağlık Müdürü Tiryaki ve Samandağ Kaymakamı Murat Kütükten bilgi de aldı.

 


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00