Samandağ´a teknik lise

Hatay Valisi Erdal Ata, Samandağ´da işadamı Adem Nural tarafından yaptırılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılışını yaptı.

HATAY 24.02.2018 09:07:54 0
Samandağ´a teknik lise

Açılış törenine vali Ata, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik ve işadamı Adem Nural ve ailesi de katıldı. 24 derslikli okulda, 932 öğrenci eğitim görecek.

Okulun açılış töreninde konuşan vali Ata, “Samandağ´a yeni bir okul kazandırmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Samandağ Adem Nural Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin Samandağ´a ve Hatay´a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

´Çocuklar iyi yetiştiremezse toplum zarar görür´
Vali Ata, “İl genelinde yaklaşık 398 bin öğrenci var. Nüfusumuzu dikkate alırsak nerdeyse her 4 kişiden 1´i öğrenci. Bu çocuklarımıza iyi bir eğitim verebilirsek onları yarınlara iyi hazırlayabilirsek, onlar hem kendilerini kurtarırlar hem de devletine, milletine, toplumu faydalı birer fert haline gelirler. Aksi takdirde biz bu çocuklarımızı iyi yetiştiremezsek bundan hem kendileri hem de içinde bulunduğu toplum zarar görür. Atamızın bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmak ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmanın tek bir yolu vardır; o da eğitime önem vermektir. Bizleri gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek yarına da o kadar güvenle bakabiliriz. Bizim hedefimizde gençlerimizi ne pahasına olursa olsun daha iyi yetiştirmek olmalı. Yaşadığımız coğrafyada daha güçlü daha müreffeh, siyasi yönden daha güçlü bir ülke yaratmak istiyorsak buna zorunluyuz. Son yıllarda genel bütçeden en fazla payın eğitime ayrılmaktadır. Bizler, çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim almaları için devletimizin tüm imkânlarını seferber ediyoruz. Ancak yine de özellikle göç alan illerimizde ve şehir merkezlerinde hâlâ okul ve derslik ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu nedenle eğitim alanındaki ihtiyaçların bir an evvel giderilmesi gerekmektedir. Yalnızca devlet imkânlarının hayati önem taşıyan eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilmesi zaman alacaktır. Bu noktada bu ihtiyaçların, tıpkı bugün açılışını yapacağımız bu güzel okulun yapımında olduğu gibi hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle daha kısa sürede karşılanması mümkün olabilmektedir. Bu anlamda hayırseverlerimizin katkısının çok değerli olduğunu düşünüyorum' diye konuştu.

Neden teknik lise?
Okulu yaptıran işadamı Nural da şunları söyledi: 'Benim için en mutlu, en anlamlı gün. Çünkü okulumuzun açılışı vesilesiyle sizlerle bir arada olmanın sevincini yaşıyorum. Ailemin durumu kötü olduğu için üniversite okuyamadım. Bir yerlere gelebilmek için yurtdışına çalışmaya gittim ve şuanda yurtdışında halen çalışmaktayım. Neticede girişimci ruhuna sahip olan insan sonuçta kazanır. Benim gençlerimize bir sözüm var; hangi meslek olursa olsun çalışmadan ter dökülmeden hiçbir yere gelinmez. Ekonomisi güçlü olan ülkelere baktığımızda tekniğe ve mesleğe önem verdiklerinden dolayı ekonomileri güçlüdür. Bunun için mesleki ve teknik liseler çok önemli diye düşünüyorum.'
Samandağ Kaymakamı Çelik de, 'Bir ülkenin sahip olduğu en büyük zenginlik o ülkenin yer altı ve yerüstü kaynakları, ülkenin konumu ve tarihi geçmişi değildir. Bir ülkenin sahip olduğu en büyük zenginlik o ülkenin sahip olduğu beşeri sermayesidir. Yani insana yaptığı yatırımdır' dedi

392 öğrenci eğitim görüyor
Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Karahan ise “Vatandaşımız Adem Nural´ın adını taşıyan okulumuzun 24 dersliği, 4 idareci odası, 1 kütüphanesi, 1 kantini, 1 laboratuvarı, personel ve öğrenci lavaboları bulunmaktadır. Öğrenci sayımız 932´dir. Öğretmen ve idareci sayımız 89´dur' dedi.
Hatay Valiliğnden yapılan açıklamaya göre, okulu yaptıran işadamı Adem Nural´a eğitim kurumuna yaptığı katkı edeniyle teşekkür plaketi verilen açılışa katılanlar, derslikleri gezip, öğrencilerle sohbet etti.


Anahtar Kelimeler: Samandağ teknik lise

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22