Samandağ´da girişimcilik kursu

Samandağ Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik kursu başladı. Dört gün sürecek kurs, girişimcilik eğitmeni Tansel Öter tarafından veriliyor.

GÜNCEL 11.07.2018 10:35:17 0
Samandağ´da girişimcilik kursu

Samandağ/SES

Uygulamalı girişimcilik eğitiminde, girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik (fizibilite), pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, üretim planı geliştirme, yönetim planı geliştirme, finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama konularında bilgi verileceği açıklandı.
Kursiyerleri ziyaret eden ve başarı dileğinde bulunan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, günümüzde işsizliğin en büyük sorunlardan birisi olduğunu ifade etti. Nehir, 'Bu eğitim, kendi ayaklarınız üzerinde durabilmeniz, kendi işletmenizi kurabilmeniz açısından bir avantaj sağlamaktadır. Özgün iş fikirlerini hayata geçirmeniz değerlidir. Biz de elimizden geldiğince bu eğitimler ile sizleri destekliyoruz. Bu sertifikalarla birlikte iş kurduğunuz takdirde KOSGEB desteklerinden faydalanabiliyorsunuz. Bu çalışmalar sonucunda ilçede Türkiye ortalamasının çok üstünde istihdam yarattığımızı gördük. Eğitimler sonucunda KOSGEB desteklerinden yararlanma oranı Türkiye´de ortalaması yüzde 4-5 civarında, ancak bu oran Samandağ´da yüzde 20´lerde gerçekleşiyor. Samandağ´da sertifika alan her 10 kişiden ikisi iş kuruyor. Bu önemli bir oran' dedi.
Girişimcilik eğitmeni Öter de şu değerlendirmeyi yaptı: 'Samandağ Belediyesi bugüne kadar 30´dan fazla eğitime öncülük etti. Türkiye ortalamasında ortalama yüzde 3-4´lerde olan girişimcilik sertifikasından yararlanma oranı, Samandağ´da yüzde 20´lerde. Bu büyük bir başarı. Eğitimler dört gün sürdükten sonra düzenli olarak eğitime gelenler ve kursa katılanlar iş kurma sürecinde KOSGEB´in yeni girişimci desteğinden yararlanabiliyor. Yeni Girişimci desteğinden yararlanmanın koşulları var. 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı var. Bu hibelerden yararlanabilmek için belli adımlarımız vardı. Bu adımları altı adımda ve şöyle sıralayabiliriz: Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılma; işletmeyi açmak; açtığımız İşletmeyi KOSGEB´in veri tabanına kayıt etmek; veri tabanına işletme için iş planı yüklemek; harcama kalemlerini sıralamak, iş planımızı, faturalarımızı yüklemek. Bu yüklemeleri yaptıktan sonra işlemi sistemden onaylıyoruz. Sonraki aşamada KOSGEB uzmanları tarafından iş planı değerlendiriliyor. Bu değerlendirmeden sonra iki defa red hakkı var.'


Anahtar Kelimeler: Tansel Öter

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23