Samandağ´da ´suni tohumlama kongresi´

Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu ve MKÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fikret Karaca, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir´i makamında ziyaret etti.

HATAY 22.02.2018 10:46:56 0
Samandağ´da ´suni tohumlama kongresi´

 

Ziyarette, Reprodükdsiyon ve Suni Tohumlama Bilim Derneğinin katkılarıyla fakültenin Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalları tarafından iki yılda bir düzenlenen, 5-9 Eylül tarihlerinde yapılacak Ulusal Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Bilim Kongresinin dokuzuncusuna MKÜ Veteriner Fakültesinin ev sahipliği yapacağı ve kongrenin Samandağ´da yapılmasının planlandığı belirtildi.
Ziyarette konuşan Prof. Dr. Karaca, 'Kongrenin tarihinin belirlenmesinde katılımcılarımızın rahatlığı açısından yaz tatilinin sonu, eğitim öğretim döneminin öncesi ve mevsim itibariyle Hatay için en uygun zaman dikkate alındı. Kongre yeri olarak doğal güzelliğe, kültür zenginliğine, tarihi ve turistik yerlere sahip, ülkemizin en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Samandağ, kongre merkezi olarak da Anadolu Palace Otel tercih edildi. 9. Ulusal Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Bilim Kongresinde, bölgedeki veteriner hekimlerin de katılacağı yarım günlük bir program düşünülmekte. Veteriner fakültelerinden 5. sınıfa birer öğrencinin kongreye katlımının sağlanması için çalışmalar yürütülmekte. Kongrede; bilimsel programların yanı sıra serbest veteriner hekimlere yönelik önemli görülen konuların ele alındığı eğitim seminerlerinin düzenlenmesi ve farklı kültürlerin birlikte yaşadığı Hatay´ı tanıtacak sosyal programları gerçekleştirme gayreti içerisindeyiz' dedi. Kongrenin Samandağ´da yapılacka olmasından memnuniyet duyduğunu ve desteklediğini ifade eden Nehir, ziyarete teşekkür etti. Nehir, '9. Uluslararası Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Bilim Kongresinin Samandağ´da yapılmasını önemsiyor, anlamlı buluyoruz. Türkiye´deki suni tohumlama alanında kariyer yapmış fakültelerin ana bilim dallarında görev yapan akademisyenler, sahada çalışan veteriner hekimler, oda başkanları, başarılı öğrenciler ilçeye gelerek kongreye katılım gösterecek. Bu kongrenin, ilçede gerçekleştirilmesinin, akademik kariyer yapmış çevrelerin buralarda ağırlanmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Samandağ´ın tanıtılmasına, farkındalık yaratılmasına katkı sunacak. Bizler de Samandağ Belediyesi olarak bu değerli çalışmaya katkı sunacağız. Kongrenin veteriner hekimlik mesleğine de katkı sunacağına inanıyorum. Sahada bilimsel verilerle desteklenen uygulamalar her daim daha başarılı olmuştur' değerlendirmesini yaptı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29