Samandağ´da tek yön uygulaması başladı

Samandağ´da araç trafiğine yönelik tek yön uygulamasına başlandı. Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı, Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Samandağ Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri Samandağ´da hayata

19.07.2017 11:05:32 0
Samandağ´da tek yön uygulaması başladı

 

Samandağ Emniyet Müdürü Mustafa Ateş, 31 bin aracın kayıtlı olduğu ilçede hafta sonralı giriş yapan araç sayısının katlandığını belirterek, mevcut yollardaki tıkanmaya tek yön uygulamasıyla çözüm getirildiğini belirtti. Yaklaşık 6 aydan bu yana yoğun trafik üzerine çalışma yürütüldüğünü kaydeden Ateş, İlçemizde kayıtlı 31 bin araç mevcuttur. Hafta sonları 33 bin 19 araç ilçemize girişi yapmaktadır. Araçlar plaka tanınma sistemiyle sayılmaktadır. 24 saate bu kadar aracın girmesi ve mevcut araçlarında trafikte olmasıyla sutaşı girişinden itibaren trafik tıkanmaktadır. 50-60 bin aracı şimdiki güzergâhım kaldırması mümkün değildir. Bu trafik sorunun önünde geçmek için tek yön uygulaması dışında yapabilecek bir şey yoktur. Konuyla 5-6 ay bir süredir ciddi bir çalışma yapıyoruz. İstanbul´dan gelen akademisyenlerle birlikte Hatay Büyükşehir, Samandağ Belediyesi katkılarıyla profesyonelce bir çalışma yaptık. Alternatif güzergâhları planlayarak bu çalışmayı gerçekleştirdik” dedi.

“Destek bekliyoruz”
Tek yön uygulamasıyla trafikte ciddi bir rahatlama sağlanacağını vurgulayan Ateş, şunları ifade etti: “En ciddi sıkıntımız vatandaşlarımızın araçlarını en yakın noktaya park ederek yolu tıkamasıdır. Ve tek yön çalışmamızı yaptık bunu her yere astık belediyede anons yaptık. Bu saatten sonra biz bütün polis arkadaşlarımızla sokaktayız. Bunun yanında belediyeden de 10 tane zabıta arkadaşımız güzergahlarda noktalarda durmuş durumdadır. Vatandaşı bilinçlendirmek için ikaz ediliyor, anlatılıyor.biz üç gün beş gün olsun bir hafta olsun insanlara bunu anlatacağız, bunun için elimizden geleni yapacağız.vatandaşlarımız sadece tabelalara baksa taşıt giremeyeceği yerden girmeseler, yanlış yoldan geçmesinler bunu istiyoruz.yoksa bir araç bütün trafiği kilitleyecektir. Bizde bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz.”

Samandağ-Antakya araçlarına yeni güzergah
Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürü Önder Şimşek de trafikteki belirgin sıkıntının Samandağ-Antakya arası çalışan araçlardan kaynaklandığını ve güzergahlarına yönelik çalışma yapıldığını ifade etti. Şimşek, şu bilgileri paylaştı: “Şu anda yaklaşık 300-350 tane aracın genel anlamda bu tek yön çalışmasıyla uyumlu bir ulaşım devreye koymuş durumdayız. Büyük şehrin Belediyesinin öncülüğünde, İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün katkılarıyla Samandağ Kaymakamlığının da desteğiyle yapılan çalışmalar hem vatandaşın hem de kendilerini mağdur etmeyecek şekilde Samandağ Antakya arasında çalışacak otobüslerin güzergahlarını belirledik.Biz bu çalışmanın Samandağ halkına yararlı olacağını düşünüyoruz. Vatandaşı dinleyen bir noktada hareket ettik.”


Anahtar Kelimeler: Samandağ uygulaması başladı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57