Samandağ´da turizm festivali

Samandağ Turizm Yatırımcıları İzleme Derneği (SATİYAD) tarafından organize edilen ´Samandağ Turizm Festivali´ yapıldı.

23.08.2017 10:36:52 0
Samandağ´da turizm festivali

 Festivalin açılışına Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, SATİYAD Başkanı Tahsin Boğday da katılmıştı. Festivalin finaline ise Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, emniyet müdürü Mustafa Ateş de katıldı ve protokol plaj Furbolu ve Plaj Voleybolunda başarılı olan takımlara ödüllerini verdi. Festivalde, sanatçı Çelik de, Ali İsmail Korkmaz Festival Alanında verdiği konserde sevenleriyle buluştu.
Festivalle ildeki turizm potansiyelini canlandırmayı hedeflediklerini belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, “Maalesef ki Hatay, turizm ve ticaret potansiyelinin reklamını iyi yapamamış bir il. Şehrin gelişimine ve kalkınmasına gönülden inanarak bu işe emek harcayan insanların çalışmaları ile şehrimizin tanınırlığı artarak önemli kazanımlar sağlanacaktır. Farklı dine mensup insanların bir arada barış içinde yaşadığı, aynı caddede cami, kilise ve havranın bulunduğu, ezan ile çan seslerinin adeta birbirine karıştığı ‘hoşgörü kenti´ Hatay´ın gerçekleşecek festivaller ile turizm alanında hak etiği noktaya ulaşmasını hedefliyoruz” dedi. HBB´nin yaptığı ekonomik teşvik programı kampanyası hakkında da değerlendirmede bulunan Savaş, 'Hatayımız hak ettiği yerde değil, ancak hak ettiği yere ulaşması için çabalıyoruz. Hatay Ekonomide 5. kalkınma bölgesi olmak istiyor diye bir çalışma başlattık. Eğer 5. teşvik bölgesinde yer alırsak yılda 10 milyar fazla yatırım, 10-12 bin çocuğumuza iş imkanı sağlayacağız. Bunlar Hatay için önemli bir katkı demek. İlde düzenlenen etkinlik ve festivallere şehre yeni heyecanlar katacağız” diye konuştu.
Festivalin finalinde konuşan Nehir ise şunları söyledi: ”Bir Akdeniz akşamında, Samandağ sahillerindeki bu festivalde sizlerle buluşmaktan dolayı mutluyuz. Bugün Türkiye´de yaklaşık 1800 festival yapılıyor. Samandağ´da bu yıl üç festival yapıldı. Samandağ´ını Türkiye´ye Dünyaya tanıtmak istiyorsak bu çıtamızı yükselteceğiz. Festival tanıtım demek, paylaşım demek, güzellikleri bir arada yaşamak demek ama bir o kadarda aş, iş, ekmek demek. Bu işi aşa, ekmeğe dönüştürerek başarılı olmamız gerekiyor. Yerel yönetim kadar, sivil toplum örgütleri kadar sizlerin, halkımızın daha yaşanabilir bir kent için destek vermesi gerekiyor. Daha temiz, daha yaşabilir bir kent için el ele vermeliyiz. Hz. Hızır Türbesi, Titus tüneli, beşikli mağaralar, musa ağacı ve bunlar gibi sayamayacağımız gerçekten ciddi değerlerimiz var. Üstünde bulunduğumuz sahilimiz, eşsiz benzersiz kumsalımız. Bu değerlerimize sahip çıkan, bunlara kastedenlere itiraz eden bu konuda hassasiyet gösteren insanlarla birlikte olmak zorundayız. Bu şehir arzu ettiğimiz noktaya getirmek için hep birlikte, el ele vermeliyiz”
Festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen plaj futbolunda 1. Rio Cafe 2. Hasan aslan otomotiv 3. Minnina cafe, plaj voleybolunda da 1. Truva life 2. Cadde spor 3. Team killer tkakımları oldu.


Anahtar Kelimeler: Samandağ turizm festivali

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00