Şampiyon; Defne Belediyesi

Erhan Aksay Futbol Turnuvası

24.07.2019 10:00:31 0
Şampiyon; Defne Belediyesi

Orhan Yıldız/İskenderun

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 35. Erhan Aksay Futbol Turnuvası´nda önceki akşam oynanan final maçında rakibi Arsuz Belediyesi takımını 2-1´lik skorla yenen Defne Belediyesi takımı, turnuvanın şampiyonu oldu. Erhan Aksay Futbol Turnuvasında oynanan karşılaşmaları Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Suzan Şahin, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, merhum Erhan Aksay´ın eşi Meziyet Aksay ve oğlu Atakan Aksay, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, Beşiktaşlı eski futbolcular Süleyman Oktay, Oktay Aydaz, Kadri Akbulut, Ulvi Güveneroğlu, Samet Aybaba, Saffet İşler, Zafer Öğer, Recep Çetin, Metin Uzun, Kubilay Erel, Mehmet Aksu, Olcay Doğu, Abidin Özdemir, İskender Köksal, Celal Gökhan Güldağ ve Aydın Kahraman da katıldı.
HBB Esentepe Futbol Sahası´nda oynanan final karşılaşması, şöhretler karmasının maçıyla başladı. Hatay Valisi Doğan ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş´ın da oynadığı özel karşılaşmada, Hatayspor´un eski futbolcuları da futbol oynadı. Turnuvanın final maçı öncesinde Beşiktaş Şöhretler Karması ile Hatay Büyükşehir Protokol takımları arasında oynanan dostluk maçında Hatay Büyükşehir Protokol takımının kaptanlığını yapan vali doğan, maçın başlama vuruşunu da gerçekleştirdi. Maçta değerlendirmede bulunan vali Doğan, Erhan Aksay Futbol Turnuvasınına mayıs ayında başladığını anımsattı. Vali Doğan, 'Takımların fair-play çerçevesinde mücadele ettiği turnuva bugün sona erdi ve hak eden takım kazanmış oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi, hem oynayarak hem manevi destek vererek bu turnuvanın ayakta durması ve yıllar içinde devam etmesi için büyük katkı sağlıyor. Hatay halkı adına da ben şükranlarımı sunuyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi ve başlama vuruşunu yaptı.
Final maçında, turnuvanın Körfez Grubu şampiyonu Füsun Sayek Arsuz Belediyespor ile Antakya grubu şampiyonu Defne Belediyespor mücadele etti. Bu mücadelede rakibini 2-1 yenen Defne Belediyesi takımı şampiyon oldu ve şampiyonluk kupasını HBB Başkanı Savaş´tan, ikinci olan Arsuz Belediyesi takımı da kupasını mErhan Aksay´ın eşi Meziyet Aksay, Hatay Milletvekili Şahin´den aldı. Hatay bölgesi hakemleri Mustafa İnan, Ömür Akay ve Ahmet Yapıcı´nın yönettiği maçta, Defne Belediye Spor´un gollerini Sezgin Koçak ile Uğur Bingöl (KK) atarken, Füsun Sayek Arsuz Belediye Spor´un golünü ise Fuat Uruç kaydetti.
Savaş, final maçı sonrasında Hatay Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı ve Erhan Aksay Futbol Turnuvası Tertip Kurulu Başkanı Ramadan Sever´e ve ASKF Başkan yardımcısı Ayhan Dik´e plaket verdi. Turnuva sonunda değerlendirmede bulunan Savaş, '35 yıl önce meslektaşımız, kardeşimiz merhum Erhan Aksay´ın başlatmış olduğu, Antakya´nın birliği ve bütünlüğüne katkı sağlayan turnuva bizimle birlikte Hatay´a yayıldı ve 68 takımın kıyasıya mücadele ettiği maçlar izledik. Şu ana kadar yaklaşık 300 maç yapıldı ve 1.700 futbolcu bu sahalarda galip gelmek için ter döktü. Bu yıl da turnuvanın 35´sini huzurla yapmanın onurunu yaşıyoruz' dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57