“Sanat bizi birleştirmektedir”

Arsuz Kültür Sanat İletişim ve Müzik Derneği Aksim-Der Türk Halk Müziği korosu, ilk konserinde müzikseverlerle buluştu.

GÜNCEL 9.04.2019 11:18:51 0
“Sanat bizi birleştirmektedir”

 

Nesrin Geyik/İskenderun
 Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven´in de katıldığı ilk konserde şef Nermin Yolcu yönetimindeki topluluk değişik yörelerden türküleri seslendirdi.
Konserin açılış konuşmasını yapan Aksim-Der Başkanı Hakan Mazman, Çalışmalarını daha kurumsal yapıda sürdürebilmek için yerel yönetimlerin de katkı beklediklerini, Karaağaç´ta bir kültür merkezine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Mazman, müzik kültürüyle yoğrulmuş bir bölgede yaşadıklarına inandıklarını, Aksim-Der´in de bölgeye ait bir dernek işleviyle faaliyet yürüteceğini, her katkıya açık olduklarını kaydetti.
Mazman, “Kültürlerin diyarı Anadolu, kavimler ve medeniyetler beşiği. Bu beşiğin en önemli kapılarından biri ilimiz Hatay olup, Arsuz önemli yerleşimlerden biridir. Arsuz farklı diller, dinler, kültürler ile bir kardeşlik sofrasıdır. Kardeşliğin en büyük harmanı olarak düşündüğümüz sanat bizi birleştirmektedir. Sanatın en güçlü ve yaygın dallarından bir tanesi müziktir” diye konuştu.
Karaağaç´ta eğitim veren yükseliş Koleji salonunda İki bölüm halinde gerçekleştirilen konserin ardından Belediye Başkanı Güven, şef Nermin Yolcu´ya çiçek sundu.

'Kötü insanların türküleri yoktur'
İki yıl önce, birkaç müzik sevdalısının 'neden Arsuz´da korolar olmasın' sorusu ve yaklaşımıyla yola çıktığını ifade eden Aksim-Der Başkanı Mazman, sasyol paylaşım sitesinden yaptığı değerlendirmede de şunlara yer verdi: 'Şimdi meyve yeme zamanı. Bu konser bir çok çaba ve zorlukla hazırlandı. Arsuz ilçemizde müzik öğretmenliği yapan Buket hanım veda hanım hüseyin celikaslan serhat koçoğlu ercan yılmaz gibi değerler ile başladık ve en sonunda çok kıymetli bir şef bize emek etmeye başladı, Nermin Yolcu. Sonra bir çok yürek katıldı bize ve hep yanımızda hissettiğimiz insanlar oldu. Çok teşekkür ediyoruz. Biz türküleri gökyüzünü boyar gibi yürekleri sevgi ile boyamak için kullanacağız. Bu güzel coğrafya da nefret dilini yok edeceğiz sevgi saygı dilini çoğaltacağız. Her yerde söylüyoruz nerde bir türkü söyleyen varsa korkmayın yanına oturun çünkü kötü insanların türküleri yoktur.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00