Sanat ve bilimle anılıyor

Füsun Sayek anısına düzenlenen etkinlikler 13. yılında

GÜNCEL 30.07.2019 11:00:40 0
Sanat ve bilimle anılıyor

Akın Bodur/İskenderun

Türk Tabipleri Birliği Eski Başkanı Dr. Füsun Sayek, Arsuz´da düzenlenecek XIII. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri ile bu yıl da anılıyor. Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği tarafından düzenlenecek etkinliklerin büyük bölümü, 02-31 Ağustos tarihleri arasında Arsuz´daki 1.800´lerden kalma ve artık bir ‘kültür ve müze evi´ olarak kullanılan, İskender Sayek İskender Sayek Kültür ve Sanat Evi´nde yapılacak. Bursiyer sayısını arttırmak isteyen dernek, tüm gelirini tıp fakültesi öğrencisinin bursuna kullanıyor. Bu yıl kumsalda Kemal Akdoğan, Soner Çiftçioğlu ve arkadaşlarının ´Deniz kokulu şarkılar konseri´ ile başlayacak müzik etkinliklerinde, Grup Storia, ile devam edecek ve sonra Seda Baykara ve Günay Tuzkaya´nın Sahne ve Film Müzikleri ile Tunçalp Özgen´in Anısına Ahmet Kanneci ve Özcan Da´ın gitar dinletisi ile sürecek ve Naz Evren ve arkadaşlarının Pik Up Çello Grubu Konseri yer alacak. Dr. İlber Ortaylı ve Dr. Venos Zahariyadis, tarih üzerine söyleşi yapacak, Suat Özçağdaş da gençlere yönelik ´sosyal inovasyon´ konusunda bilgilendirme yapacak. Ayrıca, Demet Kayıran´ın “Yarınım aydınlık olsun” belgesel gösterisi yapılacak, kız çocukları ve kadınların toplumsal sorunları da Demet Kayıran, Dr. Şevkat Bahar Özvarış ve Türküler Erdost tarafından tartışılacak. İskenderunlu yazar Ayla Kutlu da “Bendeki Hatay” konulu söyleşi yapacak.

Etkinlik, fotoğraf atölyesiyle başladı
16-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen fotoğraf atölyesiyle bu yılki etkinlikler başlarken, Arsuz Fotoğraf Atölyesi, fotoğraf sanatçıları Behiç Günalan, Özlem Sarıkaya, Hasan Murat Çaloğlu ve Hakan Tokuç tarafından yürütüldü. Fotoğrafın tarihi, objektif bilgisi, şık ayarı, fotoğrafta kompozisyon, fotoğrafik dil, tasarım ve yaratıcalık ile fotoğraf okuma hakkında da bilginin verildiği atölye çalışmasına katılanların çektiği fotoğrafların bazıları XIII. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinde de sergilenecek. Gazetemizi dün ziyaret eden Prof. Dr. İskender Sayek, etkinliklerin bu yılki ana temasının ´yaşamak birer birer ve hep beraber´ yaklaşımının olacağını ifade etti.

Söyleşi, konser ve halka ücretsiz poliklinik
Dün buluşan Arsuz çocuk korusunun 03 Ağustos Cumartesi günü konser vereceği XIII. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri kapsamında 02 Ağustos Cuma günü sahilde vokalde Kemal Akdoğan, gitarda Soner Çiftçioğlu, gitar ve akerdeonda Alper Es ve bas gitarda Deniz Şahin´in olacağı deniz kokulu şarkıları seslendirecek.
Çocuklara yönelik bilim etkinlikleri, grup storia, film ve dizi müzikleri, Pik Up Cello grubu ile gitar konserlerinin yer alacağı etkinlikler kapsamında yazar Ayla Kutlu 'Bendeki Hatay' söyleşinde bulunacak, Talin Azar, Dr. Ali Özyurt ve Dr. Özdemir Aktan kitaplarını tanıtacak; Suat Özçağdaş da 'Sosyal inovasyon' üzerine söyleşi yapacak. Dr. Yaşar Anlar 'Çocuklarda allerji', Dr. Kemal Doğan, Ayhan Göktaş ve Gülten Akkaya 'İyi tarım: Doğru gübreleme' Dr. Ali Çerkezoğlu ´hekimin sosyal sorumlulukları´, Dr. Vedat Bulut '2030´da hekimlik nasıl olacak', Dr. Şükrü Hatun ve diyetisyen Tuğba Gökçe 'Tip 1 diyabet ve tedavisinde güncel durum' konulu söyleşiler yapacak, tıp eğitimi çalıştayı düzenlenecek, Prof. Dr. İskender Sayek genel cerrahi polikliniği, Dr. Ercüment Alpaydın göz hastalıkları polikliniği, Dr. Çigdem Doğramacı 'benlerimizi tanıyalım' adlı dermatoloji polikliniği, Dr. Nikola Azar ortopedi polikliniği etkinliklerini yapacak. Etkinliklerde Duran Karaca´nın resim sergisi, İskenderun Fotoğraf ve Sinema Sanatçıları Derneğinin ´Kadın gözünden toplum´ adlı fotoğraf sergisi, Ayben Kaynar Tanır´ın exlibris sergisi, fotoğraf makinaları sergisi, tarihi tarım aletleri, tarihi dokuma aletleri, İskenderun ve Hatay fotoğrafları, tarihte Hatay Devleti, Hatay deniz kabukları, seramik baskılar üzerine sergiler de yer alacak.
Yakalandığı hastalığa yenik düşerek yaşamını yitiren eşi Füsun Sayek anısına düzenlenen Sağlık ve Kültür Etkinliklerinin 13 yıl önce başladığını ve aralıksız sürdürdüklerini belirten Prof. Dr. Sayek, etkinliklerin en çok önem verilen bölümler arasında yöre çocuklarının da takip ettiği çocuk etkinlikleri olduğunu, bu yıl Bilim Haftası, Masal Okuma ve Arsuz Çocuk Korosu çalışmasının yerini aldığını belirtti. Toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk konusunda gerçekleşecek çalışmalarıyla Hatay, İskenderun ve Arsuz yörelerinde bir ilk oluşturan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, her yıl genişleyerek gelenekselleştiğini ve örnek teşkil etttiğini ifade eden Sayek, Ülkemizde kültür mozaiğini koruyan ve yaşatan ender yerleşim merkezlerinden Arsuz´da düzenlenen Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri´nin programında konserler, sergiler, toplum söyleşileri, çocuklara yönelik sanat atölyeleri, spor yarışmaları ve sağlık taramaları yer alıyor' değerlendirmesini yaptı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29