Sanat galerisine "satışı mağazası" teklifi

İskenderun’un tek sanat galerisinin satış mağazası olarak tahsisi Belediye meclisinin gündemde.

İSKENDERUN 2.12.2022 12:24:00 0
Sanat galerisine

İskenderun Belediye Meclisi, kentin tek sergi salonu olarak kullanılan Belediye Sanat Galerisi'nin tutuklu ve hükümlülerin iş yurtlarında ürettiği ürünlerin satışı için mağaza olarak kullanılması amacıyla İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü'ne tahsis edilmesini gündemine aldı.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan Belediye Meclisi'nin dün yapılan oturumunda, kentin tek sergi salonu olarak kullanılan Belediye Sanat Galerisi'nin tutuklu ve hükümlülerin iş yurtlarında ürettiği ürünlerin satışı için mağaza olarak kullanılması amacıyla İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi ile ilgili teklifi, plan ve bütçe komisyonuna havale etti. 

Belediye Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nden gelen ve gündemin 6. maddesi olarak görüşülen teklif, mülkiyeti belediyeye ait Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün de içerisinde yer aldığı Sanat Galerisi olarak kullanılan binanın, 31 Mart 2024 tarihine kadar iş yurtlarında üretilen ürünlerin satışı için mağaza olarak kullanılması maksadıyla İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak tahsis edilmesi ve protokol için belediye başkanına imza yetkisini içeriyor.

Boğusoğlu: Sanat galerisinden vazgeçilmemeli

İskenderun Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Mecit Boğusoğlu, sanat galerisinin bulunduğu binada Belediye Kültür Müdürlüğü'nün de olduğunu anımsattı ve tahsis süresinin çok uzun olduğunu söyledi. Boğusoğlu, "Orası âtıl bir yer değil, kullanılan yer. Binadaki sanat galerisi ve Kültür Müdürlüğü ne olacak? Tahsis birkaç ay için değil, bir buçuk yıl süreyle isteniyor. Sanat galerisinden çok çabuk vazgeçmemek lazım" dedi.

Belediye Meclisi, Belediye yönetiminin teklifini görüşüp karar vermesi ve rapor hazırlaması için Meclis Plan Bütçe Komisyonu'na gönderdi. Meclis, kararını komisyon raporunun görüşüleceği Ocak 2023'te verecek.

İskenderun Belediye Meclisi'nin teklifi kabul etmesi halinde kentin tek sanat galerisi kapanıp yerine ürün satış mağazası açılacak.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19