Sanatçılar, Atakan´ın doğum gününü kutladı

28 yaşını kutlaması gerekirken, ODTÜ direnişine destek eyleminde Antakya´da yaşamını yitiren Ahmet Atakan´ın hep 23 yaşında kalacağı doğum günü, sanatçı, gazeteci, yazar ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından kutlandı.

GÜNCEL 20.02.2018 09:45:18 0
Sanatçılar, Atakan´ın doğum gününü kutladı

Akın Bodur/İskenderun

2013 Eylül´de Antakya´nın Armutlu Mahallesinde düzenlenen ODTÜ´ye destek eylemlerinde yaşamını yitiren Ahmet Atakan´ın (23) adına Defne´de kurulan Halkevi Hatay Şubesi Ahmet Atakan Kütüphanesi yaranına dayanışma kahvaltısı düzenlendi.
Antakya´nın Kuzeytepe mahallesindeki Çımar restaurantta düzenlenen kahvaltıya, Samandağ Belediyesi yönetimi ile Halkevi, tabip odası, eczacılar odası, İHD yöneticileri de katıldı. Atakan´ın kardeşi Zafer Atakan, dayanışma kahvaltısı ile Elektrik Mahallesinde bulunan Ahmet Atakan Kütüphanesinin maddi sıkıntısının çözüme kavuşturulmasının amaçlandığı belirtildi.
Ahmet Atakan´ın annesi Emsal Atakan ve Halkevi yöneticisinin selamlama konuşması sonrası aralarında Acun Karadağ, Semih Özakça, Veli Saçılık, Metin Uca, gazeteci İrfan Değirmenci, tiyatro sanatçıları Levent Üzümcü, Tilbe Saran, Barış Atay ve Özgür Aydın, Kardeş Türküler´in solisti Vedat Yıldırım, Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, CHP İstanbul Milletvekili Aytuğ Atıcı, HDP Milletvekili Filiz Kesercioğlu ile Gezi Şehitleri Platformu yöneticilerinin de bulunduğu 30´un üzerindeki sanatçı, gazeteci, yazar ve sivil toplum örgütü temsilcisi, Ahmet Atakan´ın doğum günü için verdiği mesajlar, slayt gösterimiyle sunuldu. Antakya´daki gezi protestolarında yaşamını yitiren Abdullah Cömert´in annesi Hatice Cömert de sağlık sorunu nedeniyle videolu mesajla kahvaltıya katılırken, Eskişehir´deki protestolarda öldürülen Ali İsmail´in annesi Emel ve babası Şahap da katılımcılar arasında, Atakan ailesinin yanında yer aldı. Ahmet Atakan için sosyal medyada da ´İyi ki doğdun Ahmet; Ahmet Atakan hep 23 yaşında' etiketleri oluşturuldu.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

İhsan Ar, toprağa verildi

'Üç fidan' anıldı

Parkta türkülerle anıldılar

Astım kontrol altına alınabilir mi?

Hıdırellez kutlandı

  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,81% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2457,60% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00