Sanayi devrimi yakalanmalı

Güçlü sanayici ve İşadamları Derneği GÜÇSİAD Hatay İl Başkanı Sabahattin Uygun, yenilikçiliğe dönük ekonomi politikaları olmadan uluslararası rekabette avantaj sağlamanın mümkün olmadığını söyledi.

3.07.2017 11:00:10 0
Sanayi devrimi yakalanmalı

 Uygun, ‘Endüstri 4.0´ olarak adlandırılan sürecin kesinlikle kaçırılmaması gerekliliğini vurguladı. Uygun, “KOBİ´lerimizin teknoloji ve altyapı olanaklarını artırarak üretim yapılarını yeniden dizayn etmeleri gerekiyor. Özellikle ‘Endüstri 4.0´ olarak adlandırılan sürecin kesinlikle kaçırılmaması gerekli. Aksi takdirde uluslararası rekabette elimizi güçlendirmemiz zor olacaktır” dedi.

Dördüncü sanayi devrimi anlamına gelen Endüstri 4.0, 10 ile 20 yıl içinde entegrasyonunu tamamlayarak firmalar tarafından uygulanabilir hale gelmesinin hedeflendiği sistem ve süreç ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada Uygun, “Dördüncü sanayi devrimi anlamına gelen Endüstri 4.0, 10 ile 20 yıl içinde entegrasyonunu tamamlayarak firmalar tarafından uygulanabilir hale gelecek. Almanya, 2011 yılında geleneksel imalat sanayisini bilgisayarlaşma yönünde teşvik etme ve yüksek teknolojiyle donatma çalışmaları başlattı; bu uygulama kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına aldı. Ülkemizde de bu yönde çalışmalar başlatıldı” değerlendirmesi yaptı.
Hedefler için üretim ve ticaret trendinin şekillendirilmesinin önemine dikkat çeken Uygun, açıklamasında şunları ifade etti: “Dördüncü sanayi devrimi anlamına gelen Endüstri 4.0, 10 ile 20 yıl içinde entegrasyonunu tamamlayarak firmalar tarafından uygulanabilir hale gelecek. Almanya, 2011 yılında geleneksel imalat sanayisini bilgisayarlaşma yönünde teşvik etme ve yüksek teknolojiyle donatma çalışmaları başlattı; bu uygulama kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına aldı. Ülkemizde de bu yönde çalışmalar başlatıldı. Artık gecemizi gündüzümüze katıp daha fazla çalışma vakti. Bunu yaparken web teknolojileri, otonom üretim sistemleri ve uluslararası ticaretteki dönüşümleri yakından takip ederek hızlı tepkiler vermeliyiz. 2023 yılı hedeflerimiz için hem devletimizin hem de biz iş dünyasının geleceğin üretim ve ticaret trendini şekillendirmekten başka çaresi bulunmamaktadır. Sanayi´de verimliliği arttıran ve üretim maliyetlerini düşüren Endüstri 4.0 sistemi başarıyla hayata geçirildiği takdirde Türkiye orta gelir tuzağından kurtulacak ve gelişmiş ülkeler arasına girecektir.”


Anahtar Kelimeler: Sanayi devrimi yakalanmalı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04