Sancak devir-teslim töreni

Kara Kuveetleri Komutanlığının en büyük birlikleri arasında yer alan ve Türkiye-Suriye sınırının da en büyük askeri birliği olan İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının komuta ve sancak devir teslimi törenle yapıldı. Tö

GÜNCEL 28.08.2018 10:43:05 0
Sancak devir-teslim töreni

İskenderun/SES

İskenderun´un denizciler Mahahllesindeki Şehit Piyade Teğmen Ahmet Tor Kışlasında dün düzenlenen törende Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, görev süresinin tamamlaması nedeniyle sancağı Albay Alparslan Kılınç´a teslim etti.
İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Temel´in kutlama mesajı ve atama emrinin okunmasıyla devam eden sancak devir teslim töreninde, İskenderun Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının tarihçesi ile sancağı devralan ve devreden komutanların özgeçmişleri de okundu. Sancak devir tesliminde tuğgeneral Olgay ve albay Alparslan Kılınç´a görevini teslim etti. Sancak devir-teslim tutanağını onaylayan 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, 18 Ağustos 2016 tarihinden itibaren güney doğu hattında gerçekleşen Afrin ve Zeytin Dalı Harekatı sırasında destek veren vali Erdal Ata, Hatay eski Başsavcısı Ahmet Tekne, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´a, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına idari ve lojistik yönden verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Tümgeneral Hakan Atınç, 'Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay´ın bu süreçte tugayında bulunan manevra birliklerini hazırlayıp muharebeye sokarak büyük bir maharetle sevk ve idare etmiş ve birliklerimizin her an savaşa hazır olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır' dedi. Sancak devir teslim programı tören geçişiyle sona erdi.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, törene Hatay Valisi Erdal Ata, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, HBB Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve 30 Ağustos tarihinde tuğgeneral rütbesini takacak olan albay Alpaslan Kılıç, Hatay Eski Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, İSTE Rektörvekili Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörvekili Prof. Dr. Yusuf Önlen, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Çağın Taşkın, belediye başkanları ile Hudut Alay Komutanlığına bağlı birliklerde görevli askeri personel de katıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19