Sancar: Acıyı paylaşarak azaltacağız

Depremde 20 binden fazla can kaybının yaşandığı Hatay’da 40’ıncı gün nedeniyle yaşamını yitirenler anısına program düzenlendi.

SİYASET 17.03.2023 19:43:00 0
Sancar: Acıyı paylaşarak azaltacağız

Program kapsamında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) MYK üyesi Orhan Kok’tan oluşan heyet ilk olarak Samandağ ilçesi Hızır Türbesi’ne geçti.

Daha sonra İskenderun’a geçen heyet, Hacı Bektaş-I Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şubesi Cemevi’ni ziyaret etti. Yapılan açıklamaların ardından lokma dağıtan heyet son olarak İskenderun’da bulunan Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret etti.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Cemevinde yaptığı konuşmada, “Acımız çok büyük ve taze. Yaralarımız çok derin. Kayıplarımız çok büyük ama bunların hepsini mutlaka telafi edeceğiz. Hep birlikte, dayanışmayla. Evet acıyı paylaşarak azaltacağız. Yaralarımızı dayanışmayla saracağız. Yiten canlarımızı geri getiremiyoruz, ama canlarımızın gidişinden sorumlu olanlardan hesap sorma sözü veriyoruz sözümüz olsun” dedi.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar da “Deprem felaketi hepimize çok büyük sorumluluklar yüklemekle birlikte nasıl bir yeniyi inşa etmek konusunda çok ciddi ipuçları verdi. Biz tek bir deprem yaşamadık. Depremi sadece doğal bir afet olarak tanımlamak yerinde ve yeterli olmaz. Bu doğal afetle birlikte bununla ilgili hiçbir önlem almayan hatta ihmallere göz yuman bir devlet yönetimiyle karşı karşıya kaldık. 40 gande de acıların yaraların tamamen sarılamadığını görüyoruz” diye konuştu. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19