'Sandığın bu iradesine saygı duymak gerekir'

Hatay Milletvekili CHP´li Suzan Şahin, 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi.

SİYASET 26.06.2018 10:42:14 0

Nesrin Geyik/İskenderun

 Önceki gün yapılan seçimlerde Hatay´ın yeni milletvekilleri arasına katılan Suzan Şahin, 'Seçim sonuçlarını kabullenmenin bir demokrasi kültürüdür. Seçimin bittiğini artık hizmet yarışın başladı' değerlendirmesini yaptı. Mazbatasını alıp, yemin etmesiyle milletvekilliği görevi başlayacak olan Şahin, şu açıklamayı yaptı: '
Şahin, 'Seçimlerin gerek karar alma süreci gerekse ülkenin demokratik şartlarının getirdiği olumsuzluklar yığını içinde gerçekleşmesi bu nedenle adil ve eşit bir yarışma sansının tanınmamasına rağmen CHP‘de Milli ittifakın kısa sürede ve OHAL, basın sansürü engelleme ve yıpratma girişimlerine karşı olağan bir çalışma gerçekleştirmiş olması takdire değer bir durumdur. Hepimiz partililerimiz ve CHP adaylarımız için gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Kampanya boyunca bu seçimin parlamenter ve demokratik sistemimiz için bir kader oylaması olacağını anlattık. Ancak sonuçlara bakıldığında Türkiye‘de Cumhur İttifakının birleşen partilerin öne çıkardığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli halkımızdan daha büyük bir destek almıştır. Sandığın bu iradesine saygı duymak gerekir. Ülkemiz artık fiilen var olan başkanlık sistemine hukuken de geçmiştir. TBMM üyesi olarak bölgenin bir milletvekili olarak sizleri Ankara´da en iyi şekilde temsil edeceğime söz vermiştim. Sözümün arkasındayım. Şartlar ne olursa olsun, siyasi gelişmeler ne yönde gelişirse gelişsin bir vekili olarak tüm çabam, tüm emeğim ülkem bölgem ve siz değerli seçmenlerim için olacaktır. Ankara´da sesiniz olacağım, sözünü unutmadım. Nefes verdiniz sesiniz olacağım. Destek verdiniz temsilciniz olacağım. 24 Haziran seçimleri bitti artık önümüze bakacağız. Ülkenin ve bölgenin devasal sorunlarının çözümü için uğraşmak görevi var önümüzde. Bu göreve yoğunlaşacağız. Hep beraber sorunlarımızı aşmak için el ele, gönül gönüle uğraş vereceğiz. Hepinizin yüreğine sağlık. CHP örgüt emekçileri partili dostlar ve hemşerilerinin verdiği desteği asla unutmayacağım. Hepinize gönülden minnet borçluyum. Çok yaşayın iyi yaşayın. Seçim sonuçlarının YSK tarafından açıklanmasından sonra daha ayrıntılı açıklamalarda bulunacağım.'

Kimyeci: Cumhur, başkanını seçti
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, 24 Haziran seçimlerinin zafer bir sonuç olduğunu ifade ederek tebrik ve teşekkür mesajı yayınladı. Kimyeci, şu açıklamayı yaptı: '24 Haziran günü milletimiz büyük bir teveccüh göstererek mazlumların umudu, milletin adamı, dünya lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ı 16 yıldır olduğu gibi, bir kez daha bağırlarına basarak yeni uygulanacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Türkiye´nin ilk Başkanı olma onuru ile taçlandırmıştır. Bu büyük zaferde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımızı, onun nezdinde Türkiye Cumhuriyeti´nin son Başbakanı olan Binali Yıldırım´ı, görevlerini her daim can siperhane yapan tüm Bakanlarımızı, Milletvekillerimizi, parti teşkilatlarımızı gönül dolusu selamlıyor, şükranlarımı arz ediyorum. Tabi tüm bunların yanında asıl teşekkür edilmesi gereken milletimizdir ki bu seçimin galibi 81 milyon vatandaşımızın her bir ferdidir. Bu seçimle birlikte milletimiz istikrarın sürmesini sağlayarak güçlü, aydınlık, daha büyük, daha gelişmiş bir Türkiye için imzalarını attılar. Dünya Türk´ün gücünü bir kez daha görmüş oldu. 2023, 2053 ve 2071 vizyon ve hedeflerine doğru aziz milletimiz ´durmak yok, yola devam´ demiştir. Bu zafer hepimizin, bu zafer ülkemizin geleceğinin zaferidir. Bu büyük zaferi Cumhurbaşkanımıza layık görerek, büyüklüğünü bir kez daha gösteren aziz milletimize teşekkürlerimi sunuyor, bundan sonraki süreçte güçlü Türkiye yolunda milletimizin layık olduğu hizmetleri icra etmeye aralıksız devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. ntakya ve Hatay halkına desteklerinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Büyük bir özveri örneği göstermek suretiyle bu zafere emek veren tüm milletvekili adaylarımıza ve AK Parti Hatay il, ilçe, kadın ve gençlik kolları başkanlarımıza ve üyelerimizin her birine ayrı ayrı bu gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor, aziz milletimizin teveccühü ile seçilen 27. Dönem Milletvekillerimiz Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi ve Sabahat Özgürsoy Çelik´i ayrı ayrı yürekten kutluyorum. Hatay´ın büyümesinde, gelişmesinde bu güne dek olduğu gibi bundan sonraki süreçte de büyük destekler sağlayacaklarına olan inancımla, ilimize, ülkemize ve devletimize verecekleri her bir hizmet için tüm milletvekillerimize kolaylıklar diliyorum, yolları açık olsun.”

Başkanlar oylarını aileleriyle kullandı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 24 Haziran Pazar günü saat 15.00´te Vali Teoman İlkokulu´nda, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da Şükrü Kanatlı İlköğretim Okulu´nda oy kullandı. Eşi Meryem Ay Yaman ile birlikte oy kullanan Yaman, “Oyumuzu büyük umutlar için kullandık. Ülkemiz ve geleceğimiz için hayırlı olsun. Demokrasi, özgürlük ve umut kazansın' İfadesini kullandı.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de eşi Hülya Nehir, oğlu Cem Nehir ile birlikte sandığa gitti. Nehir ailesi, oylarını Adem Nural Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki 1053 numaralı sandıkta kullandı. Nehir, 'Oyumuzu kullandık. Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Ülkemizde çok sıkıntılar yaşandı, ülkemizin bu seçimden beklentisi büyük, umarız ve dileriz ki bu seçimler ülkemizin bundan sonraki sürecine, demokrasisine, ekonomisine, huzuruna katkı sunar. Böyle bir sonuç bekliyoruz ve temenni ediyoruz' dedi.
Tiyatro oyuncusu Barış Atay Mengüllüğlu, kesin olmayan sonuçlara göre HDP´dan Hatay Milletvekili oldu. 27. dönemde Meclis´e giren Barış Atay Mengüllüğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Hiç şüpheniz olmasın biz kazandık ve kazandığımızı alana kadar tek bir an, bir tek geri adım bile atmadan mücadeleye devam edeceğiz. Direniş daima, zafere kadar' ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: Suzan Şahin

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04