Sandık başı nöbetinden mazbataya gittiler

CHP´nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 31 mart pazar günü yapılan seçimden 17 gün sonra mazbatasını aldı.

SİYASET 18.04.2019 10:48:20 0
Sandık başı nöbetinden mazbataya gittiler

İskenderun/SES

Mazbatayı almak üzere İmamoğlu´nun Çağlayan adliyesine gelişine Hatay milletvekilleri de eşlik etti.
AKP´nin, YSK´ya yapılan olağanüstü itiraz süreci tamamlanmadan mazbatanın verilmemesi talebinin reddedilmesinin ardından İstanbul İl Seçim Kurulu, mazbatasını almak üzere Ekrem İmamoğlu´nu Çağlayan´daki Adalet Sarayı´na davet etti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve aralarında Hatay milletvekillerinin de bulunduğu partililer Çağlayan´a geldi. Yoğun kalabalığın eşlik ettiği İmamoğlu, mazbatasını alarak resmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, mazbata töreninin ardından, '17 gündür İstanbul halkının iradesini korumak için hep birlikte direndik. Demokrasi kazandı' paylaşımını yaptı. Milletvekili Mehmet Güzelmansur, yaptığı paylaşımda, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu 17 günlük demokrasi nöbetimiz sonunda mazbata sandıktan çıkan milletimizin iradesi ile hak edenin oldu” dedi.

İmamoğlu´nun mazbatasının verilmesinin önünde hiçbir hukuki engel kalmadığını sosyal medya hesabından paylaşan ve bir süredir İstanbul´da sandık nöbeti tutan Milletvekili İsmet Tokdemir de İmamoğlu´na Çağlayan adliyesinde eşlik etti.
Milletvekili Serkan Topal, Çağlayan Adliyesi´nden yaptığı paylaşımda sonucun tüm ülkeye hayırlı olması dileğini paylaştı. Öncesinde yaptığı yazılı açıklamada ise Topal, şunları ifade etmişti: “İstanbul Halkı çok önemli karar verdi. Onların iradesine sahip çıkmak bizlerin borcudur. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu´nun selamlarını ve teşekkürlerini tüm İstanbul Halkına iletmeye devam edeceğiz. Sıkılmadık el dokumadık yürek bırakmayacağız.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00