'Sandık geleneğinin sürdürülmesini bekliyoruz'

Arsuz CHP, 38 mahallenin 21´inde delege tespiti tamamlandı.

SİYASET 19.11.2019 11:14:17 0


Akın Bodur/İskenderun
CHP Arsuz´da üyeler, 353 ilçe kongre delegesinin seçimi için ikinci haftada da sandık başına gitti. Bazı mahalleleri çekişmeli, çift listelerin yarıştığı 21 mahallede seçim tamamlanmış oldu. İlçe kongre delege seçimleri 23 Kasım Cumartesi günü 15 mahalle için 2 ayrı merkezde konulacak sandıkla sonuçlanmış olacak. İki haftada delege seçimlerine ilişkin tek itiraz ise Gökmeydan Mahallesinden geldi. Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, itirazın yönetim kurulunda değerlendirilerek karara bağlandığını belirtti. CHP Arsuz´da ilçe kongre delegesinin seçim süreci devam ediyor. CHP´nin Arsuz´da 3 bin 403 üyesi bulunuyor.
Cumhuriyet Halk Partisi´nin kongre takvimi kapsamında delege tespit çalışmaları Arsuz´da da devam ediyor. 09 Kasım´da başlayan seçim çalışmaları, 16-17 Kasım´da Karaağaç Şarkkonak, Cumhuriyet (Hatun), Övündük, Konarlı, Gülcihan, Höyük, Arpagedik mahalleleri ile devam etti.
Seçimlerin başlamasından itibaren ciddi bir itirazla karşılaşmadıklarını ifade eden CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, “21 merkezde sandığı koyduk ve tümünde seçimleri sorunsuz tamamladık. Geriye kalan 15 mahallemiz nispeten az üyemizin olduğu ve az delegenin seçileceği mahallelerimiz. Onları da 23 Kasım Cumartesi günü sabah ve öğleden sonra 2 ayrı bölgede tamamlayacağız. Böylece bütün delege seçimlerini bitirmiş olacağız” dedi.

Gökmeydan´da itiraz reddedildi
Tek itirazın yapıldığı Gökmeydan mahallesinde tek liste çıkmasına karşın delege seçilen ‘bazı üyelerin isimlerine dönük´ itirazın yönetim kurulu tarafından değerlendirildiğini kaydeden Çekin, şunları söyledi: “İtirazı yönetim kurulumuzda değerlendirdik ve reddettik. Gökmeydan mahallesi listesi de kesinleşmiş oldu. Çift listenin çıktığı büyük mahallelerde hiçbir sorun yaşanmadı. Gayet demokratik bir ortamda geçti seçimlerimiz. Özellikle Şarkkonak, Cumhuriyet ve Konarlı, çift listenin yarıştığı büyük mahallelerimiz bunlar. Seçimler burada çekişmeli geçmesine rağmen herhangi bir kayda değer bir sorun yaşanmadı. Son derece olgun bir ortamda yürütüldü. Bundan dolayı da memnunuz.”
21 mahallede seçimlerin tüzüğün, yönetmeliğin gerektirdiği şartlarda, tamamında sandıkta oy kullandırılarak tamamlandığını ve bunu ‘bir demokrasi geleneği´ olarak tanımlayan Çekin, Arsuz´da aynı uygulamanın 2015 ve 2017´de de gerçekleştirildiğini hatırlattı. “Bundan sonra da bu uygulamanın daha da geliştirilerek devam ettirilmesini umuyoruz, bekliyoruz” diyen Çekin, katılımın ise beklenenin üzerinde olduğuna dikkat çekti.

'Üyeler tüm mahallelerde sandığa ilgi gösterdi'
Çekin, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Tüzüğümüz ve kongreler yönetmeliğimiz gereğince bir mahallede yaptığımız delege seçiminin başlayabilmesi için ilk oturumda o mahallede kayıtlı olan toplam üye sayısının en az üçte birinin hazır olması gerekiyor. Aksi takdirde bir sonraki oturumda hazır olan üyelerle yapılması gerekiyordu bu seçimin. Şu ana tadar seçimini tamamladığımız 21 mahallenin tamamında üçte birlik sayı ilk oturumlarda fazlasıyla aşıldı. Bun anlamda da bir problemimiz yok. Üyelerimiz bütün mahallelerde seçimlere beklenenden daha fazla ilgi gösterdiler. Bu da bizleri ayrıca memnun etti.”

Renkli listede kim hangi grubu destekliyor?
Öte yandan Hatay´ın Antakya, Defne ve Samandağ ilçeleri başta olmak üzere bazı ilçeler ile mahallelerinde sandıkları iki ayrı listeyle gidilirken, ´mavi´ ve ´kırmızı´ olarak adlandırılan listelerle, güç gösterisi ile milletvekilliği seçimlerinin mücadelesi de veriliyor. CHP kulislerinde konuşulan iddialara göre kırmızı listenin arkasında milletvekili Serkan topal ile partinin eski il başkanlarından Servet Mullaoğlu ve Antakya ilçe başkanı Ramir Parlar bulunurken, mavi listeyiyi destekleyenlerin ise Lüftü Savaş, milletvekili Mehmet Güzelmansur ile eski bakanlardan Nihad Matkap bulunuyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00