Sandıkları kadınlara emanet etti

İskenderun seçim bürosu açılışında ülkede 2 milyon 500 bin yeni seçmenin bulunduğunu anımsatan Buldan, gençlerden oy istedi ve sandıkları kadınlara emanet etti. Buldan, “Bizi ayakta tutan gençlik ve kadınlar, analardır. Bütün sandı

SİYASET 13.06.2018 10:56:27 0
Sandıkları kadınlara emanet etti

Akın Bodur/İskenderun

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İskenderun seçim bürosunun açılışında gençlerden oy istedi ve sandıkları kadınlara emanet etti, seçimi kaybedeceğini anladığını belirttiği AKP iktidarının, ülkeyi savaşla yönetme ve götürme kararı aldığını savundu.
Suriye´ye karışılmamasını, onların içmeselesi olduğunu defalarca ifade ettiklerini ancak hükümetin dinlemediğini belirten Buldan, 'Kendi iktidarları, gelecekleri için bir savaş girdabının içine girdiler. 25 Haziran´da kaybedeceklerinin farkındalar. O yüzden yeni yeni savaş kararları alıyorlar. Mahmur, Kandil gibi. Bu ülkeyi savaşla yönetmek ve götürmek anlayışının halka hiçbir faydası yok. Savaş, kan, gözyaşı, ölüm demektir. Askerin, polisin, özgürlük ve demokrasi mücadelesi verenlerin toprağın altına düşmesi demek. Bu ülkenin savaşa değil, barışa, kardeşliğe ihtiyacı var' diye konuştu.

'Abbas yolcu, her gece rüyasında Demirtaş´ı görüyor'
İskenderun´un Buluttepe Mahallesinde Türkçe ve Kürtçe müzik, zılgıtlar eşliğinde halayların eşliğinde yapılan partisinin seçim bürosunun açılışında konuşan ve '25 Haziran, AKPsiz, Erdoğan´sız tarih olacak' diyen Buldan, şunları söyledi: 'Bitişlerinin farkındalar. Kaybedeceklerini biliyorlar. Recep Bey artık tarihleri, gittiği yerleri karıştırıyor. Nerede olduğunu bilmiyor. Çünkü kafası karışık. Biliyor ki gidici. Bunun sebebi, her gece Selahattin Demirtaş´ı görmesi. Her gece rüyasında Edirne cezaevini, Selahattin Demirtaş´ı görüyor. Her gece rüyasına Selahattin Demirtaş giriyor. Siz o 53 kişinin ölümünden sorumlu olarak gösterdiğiniz Selahattin Demirtaş var ya, bu ülkede barışın, kardeşliğin, özgürlüğün önünü açacak. Keşke bu tür suçlamalar yönelteceğinize serbest bıraksanız. İnanın Demirtaş´ın sosyal medyadaki takipçileri, Erdoğan´ın meydanlarda topladığından çok daha fazla. İnsanlar Erdoğan´ı da biliyor, Demirtaş´ı da biliyor. Attıkları yalanlar Recep Bey´i kurtaramayacak. Yol gözüktü Recep Bey gidiyorsun, Abbas yolcu. Biliyoruz ki herkes kararını vermiş. Türkiye halkları, Türkiye toplumu kararını vermiş ve ´AKP düştü düşecek´ diyor.'
Reyhanlı saldırısı ve Gezi olaylarında yaşamını yitirenleri anan ve bunun sorumlusu olarak gördükleri AKP iktidarından hesap soracaklarını İskenderun´dan ilan ettiklerini belirten Buldan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”O mücadele elden ele dolayacak ve devam edecek. Sadece gezi değil; Ankara Gar, Suruç, Gaziantep ve Roboski katliamlarının sorumluları da. Bu ülkenin tarihi katliamlarla geçmiş. İnsanlarımızın acı tarihiyle geçmiştir. Bu bedeli öderken, mücadele verirken önümüze çıkan hiçbir gücü, engeli tanımadık. Asla da tanımayacağız. AKP iktidarında bu coğrafyada büyük acılar yaşandı. Katliamları yapanlar, sorumlular yargı önüne çıkmıyor, yargılanmıyorlar. Bu bedeli bizlere ödetenleri mutlaka yargı önüne çıkaracak ve hesap soracağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Çünkü, herkes bu ülkede barış ve kardeşlik içinde yaşamanın umudu olarak HDP´yi görüyor. AKP, Suriye politikalarıyla da Hatay´a bedeller ödetti. Hem ekonomik, hem sosyal hem de siyasal anlamda. Suriye´ye, Afrin´de yapılan yanlışlar burada da hissedildi.”

Sandıkları kadınlara emanet etti
10 milletvekillerinin cezaevinde olduğunu, belediyelere kayyumların atandığını ifade eden Pervin Buldan, 'Sandıkta hem Erdoğan hem de kayyum anlayışına güzel bir ders vereceğiz onlara. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Halklarımız sandıkta bunların hesabını sormaya ve bunlardan hesap sormaya kararlı' dedi.
Ülkede 2 milyon 500 bin yeni seçmenin bulunduğunu anımsatan Buldan, gençlerden oy istedi ve sandıkları kadınlara emanet etti. Buldan, “Bizi ayakta tutan gençlik ve kadınlar, analardır. Bütün sandıkları kadınlara emanet ediyorum. Biliyoruz ki, kadınların koruduğu sandıktan kimse oy çalamaz. Çünkü orada kadın eli vardır' diye konuştu.

Adaylarla seçmenleri selamladı
Seçim mitinginin açılışında Hatay milletvekili adayları HDP İl Eş Başkanı Sultan Başaran, İskenderun İlçe Eş Başkanı Ahmet Çahan selamlama sonuşması yaptı, Buldan´la birlikte el kaldırıp halkı selamladı. Açılıştaki konuşmasında Barış Atay Mengüllüoğlu da 24 Haziran seçimini demokrasi mücadelesi olarak nitelendirerek, “Bu bir seçim değil, demokrasi ve bağımsızlık mücadelesidir. Onlar yargılanacak, yaptıklarının bedelini ödeyecekler. 24 Haziran´da bu faşist iktidara tekmeyi biz vuracağız” diye konuştu


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00