Şanverdi Başkan Savaş´a yüklendi

AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yönetimini eleştirdi, “Büyükşehir böyle yönetilmez” dedi.

SİYASET 8.01.2021 17:42:48 0
Şanverdi Başkan Savaş´a yüklendi

AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, katıldığı bir programda Büyükşehir Belediyesi ihalelerinden kiralamalara, HADO ve EXPO yatırımlarına Lütfü Savaş´ı eleştirdi.

2014 yılından itibaren Reyhanlı belediye başkanı olarak HBB meclisinde görev aldığını hatırlatan Şanverdi, 2014 yılından bugüne kadar aynı şirketle çalışılıyor olmasına dikkat çekerek, “2015´te 20 milyona satın alabileceğiniz araçları kiralayarak 400 trilyon kiralama bedeli öder misiniz?” diye sordu.

HATSU ve HBB´nin ihalelerini EKAP sistemi üzerinden takip etmeleri çağrısında da bulunan Şanverdi, “Bu 400 trilyonun neden Efetur´a harcandığını merak ediyorum. Bu rakamla 3 bin kilometre asfalt yapabilirdik. Tüm köy yollarımızı sıcak beton asfaltla kaplayabilirdik. Hatta Osmaniye ve Kahramanmaraş´ın da köy yollarını da bitirirdik. 2014 yılında kiralama yapmayıp, aynı araçları satın alsaydık 400 milyon Hatay halkına hizmet olarak dönecekti. Bunların peşini bırakmıyoruz, hesabını soracağız. Buna imza verenler hesabını verecek” diye konuştu.

Kırsaldaki su abonelerine ‘ödemeyin´ yönünde bir çağrı yapmadıklarını da ifade eden Şanverdi, ancak HBB meclis üyesi iken su ücretlerindeki artış oranlarına yönelik karşı çıktıklarını aktardı. Şanverdi, işyeri için açtığı davayı kazanması üzerine 10 liraya çıkartılan su ücretinin 1 liraya düşürüldüğünü, daha sonraki dönemlerde kademeli olarak ve mağdur etmeden artırıma gidildiğini kaydetti. Şanverdi, şunları söyledi: “Hiçbir milletvekilimiz de dahil hiçbirimiz ‘Hatsu´ya para ödemeyin´ demedik, demeyiz. Ama maalesef bunu kullanıyor. Tek sıkıntısı hizmet yapmayan bir kişi olarak milletvekillerini, Ak Parti suçlayarak Hatay halkını, özellikle CHP´li Hataylıları kandırmaya çalışıyor. Böyle hizmet, böyle belediye başkanı olmaz.”

HBB meclisinde Hatay yararına olan hiçbir karara ret oyu vermediklerini de savunan Şanverdi, yarın da vermeyeceklerini vurguladı. Şanverdi, “Ama, gidip yanlış şeyler yapıyorsun. EXPO 2021 ile insanları kandırıyorsun. Hatay´a, turizmine ne getirisi olacak? Açıklama yapmasını bekliyorum. Bunun incelemesini yaptınız mı Sayın Lütfü Savaş? Kaç turist gelecek, ne kadar para harcayacaksınız? Antalya´yı incelediniz mi? Nereye koşuyorsun?” diye sordu.

HADO ile ilgili de eleştiri yönelten Şanverdi, havaalanı bulunan kentten Kuzey Kıbrıs´a daha ucuza uçulurken daha pahalı ve uzun süren deniz yolunun tercih edilmeyeceğini savundu. 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00