Sarıkamış şehitleri anıldı

Sarıkamış şehitleri, Amanos Dağı´nın Belen eteğindeki Atik Yaylası yöresinde düzenlenecek yürüyüş ve etkinliklerle anıldı.

SPOR 7.01.2020 10:19:48 0
Sarıkamış şehitleri anıldı

Orhan Yıldız/İskenderun

 Yürüyüş ve tören, Belen Kaymakamlığı, İskenderun Kaymakamlığı, Belen Belediyesi ve İskenderun Belediyesi işbirliğiyle pazar günü gerçekleştirildi. Yürüyüş katılanlar Belen Atik Yaylasından eski radar mevzi komutanlığının yol ayrımına kadar yaklaşık bir kilometre yürüdü, İskenderun Gençlik Merkezi ve Kızılay da yürüyüşe destek verdi. Yürüyüşe katılanlar, Amanos Dağı´nın Belen eteğindeki Atik Yaylası yöresinden, eski radar mevzi komutanlığının yol ayrımına kadar yaklaşık bir kilometre yürüdü. Yürüyüşe Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, Belen MHP İlçe Başkanı Seyfullah Gürbüz, Belen AKP İlçe Başkanı Enis Göçmen, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, Kızılay İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, öğrenciler, Off Road araçları, enduro motosiklet grupları, FlyTürk paraşüt ekibi de katıldı.
Birinci Dünya Savaşı´nda 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı´nın 105. yılı etkinlikleri kapsamında yürüyüşle anıldı, Flyturk ekibi de Amanos Dağının Belen bölgesi eteklerinde saygı uçuşu gerçekleştirdi. 'Vefakâr gençlik, fedakâr ecdadını unutmayacak' sloganıyla; Türk bayrakları, meşaleler ve sloganlarla yapılan yürüyüşün coşkulu geçtiği belirtilen Flyturk açıklamasında, etkinliğin, Belen Belediyesi, İskenderun Belediyesi, Belen Kaymakamlığı, İskenderun Kaymakamlığı ve Türk Kızılay´ı İskenderun Şubesi işbirliğiyle düzenlendiği ifade edildi. Saygı duruşunun yapıldığı, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim´in okunup, dua edilen, şiir okunup, ağaç fidesi dikimi yaplan etkinliğe katılanlara çorba ve kavurma dağıtıldı, Flytürk yamaç paraşütü ekipi de bayraklı gösteri uçuşu gerçekleştirdi.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00