Sarıkamış şehitleri Belen´de anıldı

Atik Yaylasından Radar mevkiine yüründü

10.01.2017 10:50:14 0
Sarıkamış şehitleri Belen´de anıldı

Sarıkamış´ta, 103 yıl önce donarak yaşamını yitiren 90 bin mehmetçik, Belen´de, Atik Yaylası´ndan Radar bölgesine yapılan yürüyüşle anıldı, yürüyüşe katılanlar şehitler için dua etti. Yürüyüş, soğuk ve yağmur arasında yapıldı. Belen Belediyesi katılanlara çorba ikram etti, protokol da fidan dikti. Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü, Belen Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Belen Belediyesi işbirliği ile önceki gün düzenlendi.

Belen´in Atik Yaylasından Radar mevkiine kadar yapılan yürüyüş önceki gün saat 11.00´da başladı. Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, izci kulüpleri, Belen İskenderun, Kırıkhan, Payas Erzin´den yurttaşların katıldığı yürüyüşte, Sarıkamış şehitleri için Kuran-ı Kerim okundu, şehitlerin ruhuna dua edildi. 

Yürüyüşün mola yerinde katılanlara çorba ikram eden Beled Belediyesinin başkanı Adnan Vurucu, “Sarıkamış yürüyüşü, ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlara da önemli bir mesajdır' dedi. 

´Hezimetlerden de dersler çıkarmak zorundayız´

Vurucu, 'Sarıkamış şehitlerimizi anmak ve o gün yaşanılan duyguları yeniden yaşamak ve yüreklerimizde hissetmek gayesiyle toplanmış bulunmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle hiçbir zorluğa aldırmadan ve sonunu düşünmeden kol kola şahadete yürüyen Sarıkamış şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyor, minnet ve şükran duygularımla aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Tarihimiz ihtişamlı zaferlerle doludur. Ancak Sarıkamış Harekâtı bunca zaferlerin arasında bir facia olarak tarihimize yazılmıştır. Bizler zaferlerle övündüğümüz kadar, yaşadığımız hezimetlerden de dersler çıkarmak zorundayız. Bu gün bu kutsal toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimizi, minnet şükran duygularımızla anıyoruz. Bir hayalperestin kişisel ihtirası yüzünden 16 Aralık 1914 doksan bin askerimizi, Sarıkamış´da üstelik tek kurşun atmadan karlara gömdük. Bu facia, millet olma ruhunu önemsememiş ve askeri hareket tecrübesinden yoksun, ileri görüşte olmayan şahsi ihtirasları uğruna yanlış kararlar alan komutanların vebalidir.'

´Yürüyüş, ülkemiz üzerinde emelleri olanlara mesajdır´

Belen Belediye Başkanı Vurucu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Bu yürüyüşümüz, bugün ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlara da önemli bir mesajdır. Zira 15 Temmuz gecesi yaşananlar, millet olma ruhunu önemsememiş vatanımızı bölmek gayesiyle hareket eden Fetullahçı Terör Örgütü´nün açık bir oyunudur. Ancak ülkemizin yürekli insanları 15 Temmuz darbe girişimine mili irade ve demokrasiye kararlı bir şekilde sahip çıkarak tek yürek, tek yumruk olmuştur. Önce Allah´ın inayeti sonra, milletimizin darbeye karşı cesurca mücadelesi, başkomutanımızın talimatı, hükümetimizin kararlı duruşuyla, Rabbime şükürler olsun ki bu hain darbe girişimi bertaraf edilmiştir. Bu gün bu kutsal toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimizi, minnet şükran duygularımızla anıyoruz. Bu kutsal toprakları bizlere yurt yapan şehitlerimiz için ´Vefakar gençlik, fedekar ecdanını unutmayacak´ sloganıyla, yollara düştük. Bu anlamlı yürüyüşe destek veren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22