Sarıkamış şehitleri yürüyüşle anılacak

Sarıkamış şehitleri, Belen´in Atik Yaylasından, eski radar mevzi komutanlığına doğru yürüyüşle anılacak. İskenderun Gençlik Merkezinin katılacağı, Kızılay´ın da destek vereceği yürüyüş, Belen Kaymakamlığı, İskenderun Kayma

SPOR 4.01.2020 09:25:07 0
Sarıkamış şehitleri yürüyüşle anılacak

Orhan Yıldız/İskenderun

Sarıkamış şehitleri, Amanos Dağı´nın Belen eteğindeki Atik Yaylası yöresinde düzenlenecek yürüyüş ve törenle bir kez daha anılacak. Yürüyüş ve tören, Belen Kaymakamlığı, İskenderun Kaymakamlığı, Belen Belediyesi ve İskenderun Belediyesi işbirliğiyle ortak gerçekleştirilecek. Yürüyüş katılanlar Belen Atik Yaylasından eski radar mevzi komutanlığının yol ayrımına kadar yaklaşık bir kilometre yürüyecek. İskenderun Gençlik Merkezinin de katılacağı yürüyüşe, Kızılay da destek verecek.
5 Ocak Pazar günü saat 10.00´da başlayacak Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü etkinliğine katılmak isteyenler için İskenderun ve Belen´den otobüs kaldırılacak. İskenderun´dan kalkacak otobüsler saat 09.00´da İskenderun Atatürk Anıt Alanından hareket edecek, Belen´de ise Atatürk Parkından kalkacak. Saat 10.00´da başlayacak saygı yürüyüşü ile tören alanına ulaşılacak ve burada saygı duruşundu bulunulup, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunup, dua edilecek, ardından konuşmalar yapılacak. Şiir dinletisi ve ağaç fidesi dikiminin yapılacağı etkinliğe katılanlara çorba İkram edilecek ve katılanlar yeniden otobüslerle kentlere ulaştırılacak.
Yürüyüşle ilgili değerlendirmede bulunan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Ecdadımızın vatanı için, bayrağı için, ne fedakârlıklar yaptığını görmek, onu yaşamak, onu hissetmek için biz bütün vatandaşlarımızı Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı´na bekliyoruz' açıklamanı yaptı. Tosyalı ile Beler Belediye Başkanı İbrahim Gül, ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarla yöre halkını, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü etkinliğine katılmaya davet etti.
İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, gençliğin bu yılda şühedasının izinden yürümeye devam edeceğini ifade etti. Keskin, sosyal paylaşımında, '5 Ocak Pazar günü Belen Atik Yaylası mevkisinde gerçekleştireceğimiz, Sarıkamış´ta 105 yıl önce can veren şehitlerimizi anma yürüyüşümüzün hazırlık toplantısını Belen Belediye Başkanımız İbrahim Gül´ün başkanlığında gerçekleştirdik. Daha sonra Atik Yaylasında yapılan yer keşfinde Türk Kızılay İskenderun Şubesi Başkanı Recep Sivri de bizlere eşlik etti' değerlendirmesine yöre halkını şehitlerimizin izinden yürümeye davet etti.


Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00