“Sat kurtul anlayışına karşıyız”

İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan 6 maddeyi ihtisas komisyonlarına sevkederken, toplantıyı yine gündem dışı konuşmalar belirledi. Mülk satışlarını eleştiren MHP´li üye Osman Çolak, “Sat kurtul anlayışına karşıyız??

5.12.2017 09:59:35 0
“Sat kurtul anlayışına karşıyız”

Sadet Berkyürek/İskenderun

İskenderun Belediye Meclisi, dün saat 14.00´da Seyfi Dingil başkanlığında Aralık ayının ilk oturumunu gerçekleştirdi. Belediye mülklerinin satışı ve 2017´deki satışlarda indirime gidilmesi, MHP grubunun eleştirisiyle karşılandı.

Korçak ve Tekbaş´tan çekimser oy
Mecliste, MHP grubunun teklifiyle koruma altındaki İskenderun Lisesi ve alanının kent meydanı ve çarşı projesi olarak düzenlenmesi ile ilgili yazılı önerge imar ve plan bütçe komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Gündem maddelerinin oy çokluğuyla komisyonlara havalesinde ise bağımsız üye Fatma Korçak ile AKP´li Kemal Tekbaş´ın çekimser ve red oyu kullandıi. Dünkü oturumda AKP grup toplantısında alınan ilk iki maddeyi doğrudan oylatma kararına karşın, MHP ve CHP grubunda oluşan tereddüt üzerine komisyon havalesi yönünde oy kullanıldı.

Çolak: Daha neleri satacağız?
Gündeme MHP teklifi olarak gelen ve 6. madde olarak görüşülen İskenderun Lisesi´nin belirlenecek yeni bir alana taşınması ve alanın düzenlenmesi amacıyla Milli Eğitim ile protokol imzalanmasını da içeren önergenin yanı sıra mülk satışları tartışma konuları arasında yer aldı. Son 3 yılda Encümen tarafından yapılan mülk satışlarına dikkat çeken MHP´li üye Osman Çolak, satışlara karşı olduklarını belirterek, “Daha neleri satacağız?” diye sordu. Önceki yıllara göre mülk satışlarında indirime gidildiğine de dikkat çeken Çolak, mülklerin korunmasını beklediklerini ifade etti. Çolak, “Sat kurtul anlayışına karşı çıkıyoruz” dedi. Satış yetkisinin encümenin yetkisinde olduğunu ve fiyatların serbest piyasa koşullarında oluştuğunu kaydeden başkan Dingil ise, arsa fiyatlarında yasal sınırlar içinde düzenlemeye gidildiğini kaydetti.

“Gümrük kompleksini Antakya´ya kaptırmayalım”
Gündemin birinci maddesi olan Fen İşleri Müdürlüğü bütçesine 29 milyon liranın aktarılması AKP´li üye Kemal Tekbaş´ın dışında grupların olumlu oyuyla komisyona havale edilirken, Başkan Dingil, eski Sarıseki Belediye hizmet binasının da üzerinde bulunduğu 4,5 dönümlük alanın Gümrük Müdürlüğü tarafından üzerinde labaratuvarların da yer alacağı bir kompleks için talep edildiğini belirtti. Dingil, konunun kısa sürede sonuçlandırılması gerektiğini ifade ederek, yatırımın Antakya ya da Osmaniye´ye kayabileceğini söyledi. Dingil, “Gümrük kompleksi bu alana taşınacak. Yoksa Antakya ya da Osmaniye´ye kaçabilir” uyarısında bulundu. AKP grubunun oylatılması tararına karşın diğer gruplandaki tereddüt nedeniyle bu madde de komisyona havale edildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00