Savaş, ceza aldı ama ertelendi

HBB Başkanı Lütfü Savaş´ın meclis üyelerinin önergesini gündeme alınması için oylatmaması, görevi kötüye kullanma olarak değerlendirildi.

12.10.2017 10:22:37 0
Savaş, ceza aldı ama ertelendi

Akın Bodur/İskenderun

Verilen önergeleri meclis gündemine almadığı iddiasıyla yargılanan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, önce 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, cezası ´iyi hali´ nedeniyle 5 aya indirildi; 2 ay 15 gün belediye başkanlığı yapmaktan men edildi ve aldığı cezaların tamamının açıklanması ertelendi. Karara karşı üst mahkemeye itiraz hakkı bulunuyor. HBB meclisinin 14.08.2015 tarihli toplantısında bazı meclis üyeleri tarafından belediyeye ait işlerle ilgili verilen önergenin meclis gündemine alınması üzerine konu hukuka yansımıştı.
İskenderun belediye Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi AKP´li üyesi Seyfi Dingil ve bazı üyelerin şikayeti üzerine Antakya´daki Hatay Asliye Ceza Mahkemesi´nde ´görevi kötüye kullanmaktan yargılanan HBB Başkanı Savaş´a ilişkin karar, önceki gün verildi.
HBB Başkanı Savaş´ın avukatının ´önerge hukuka aykırıdır´ ifadesinde bulunduğu duruşmada, dingil´in avukatı ise önergenin kasten meclis oylamasına sunulmadığını ifade etti. Mahkeme, iddia kapsamında yargılanan Lütfü Savaş´ın, ´görevi kötüye kullanma´ suçunun sabit gördü ve önce 6 ay hapis cezasına carptırdı, daha sonra iyi halden bunu 5 aya indirdi; cezanın yarısı kadar olan 2 ay 15 gün süreyle de belediye başkanlığı (kamu) görevinden yasaklanmasına karar verip, daha önce bir suçu olmaması nedeniyle hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. Kararı İçişleri Bakanlıına da bildirilmesine karar veren mahkeme, 1.980 liralık avukatlık ücreti ile 55 liralık mahkeme masrafının da Savaş tarafından öenmesine karar verdi. Savaş, beş yıl içinde aynı içerikli bir suçtan mahkum olursa, ertelenen ceza uygulanacak. Savaş´ın belediye icraatlarına ilişkin yapılan şikayetlerle ilgili açılan bazı davaları da sürüyor.


Anahtar Kelimeler: Savaş ceza aldı ertelendi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00