'Savaş, denizcilik sektörünü de etkiledi'

Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Kemal Kutlu; “İskenderun için el birliği ile yapılacak çok şey olduğuna inanıyoruz. Son yıllarda Ortadoğu´da gelişen olaylar denizcilik sektörünü etkiledi.

EKONOMI 16.01.2019 14:07:43 0

İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran ve yönetiminden oluşan heyet, İskenderun´da bazı ziyaretlerde bulundu, üyeleriyle buluşup, sektörün ülke ve bölgedeki durumunu görüştü. Deniz ticaret odası genel merkez ve İskenderun şube yönetimi, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil´i de ziyaret etti. Ziyarette konuşan Dingil, İskenderun´un geleceği için denizcilik sektörünün gelişiminin önemli olduğunu ifade etti. 

Ziyarete teşekkür eden Belediye Başkanı Dingil, şöyle konuştu: 'İskenderun´un bir liman kenti. Kentte denizciliğin gelişimi adına sizlerle her zaman işbirliği içinde olduk olmaya devam edeceğiz. Sorunların ortak akıl ile çözülebileceğine inanıyoruz. Bu anlayış ile her zaman sivil toplum kuruluşlarının görüş, öneri ve taleplerini dinliyor, yaşanan sıkıntılara çözüm yolları arıyoruz. Bir deniz ve sahil kenti olan İskenderun´da deniz ticaretinin daha iyi yerlere gelmesi için yapılacak olan çalışmalara destek olmaya hazırız.'
Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Kemal Kutlu da, “İskenderun için el birliği ile yapılacak çok şey olduğuna inanıyoruz. Son yıllarda Ortadoğu´da gelişen olaylar denizcilik sektörünü etkiledi. Umuyoruz ileride İskenderun Deniz Ticaretinde eski günlerine kavuşacak' dedi ve kent ve bölgede planlanan bazı projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. İskenderun´da düzenlenen toplantıya Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi yönetimi ve meclis üyeleri de katıldı. Toplantının açılışında konuşan Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kutlu, 'Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve yönetimi, rutin şube gezileri kapsamında İskenderun´a geldi. Bu bizi onurlandırdı. İskenderun´un denizcilik sorunlarını daha önce iletmiş olsak da kendilerinin yerinde görme açısından faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Projeler ve sektörün sorunları görüşüldü
Deniz Ticaret Odası Genel Başkanı Kıran da sektör temsilcilerinin sorunlarını dinleyerek görüş ve çözüm önerilerini anlattı. Kıran, 'Sizlerimizin desteğiyle yeni dönemde deniz ticaret odasında değişim ve yenilenmenin öncüsü olacağız. Hedefimiz denizcilik sektörünün bütün paydaşlarını kapsayacak ve temsil edecek bir yönetim anlayışı içinde olma' diye konuştu.
Ziyaretlerde konuşan Kıran ise İskenderun Körfezinin coğrafi yapısı ile önemli bir konuma sahip olduğuna anımsatarak, şu değerlendirmede bulundu: 'Oda yapımız farklı, İstanbul, Marmara, Ege Akdeniz ve Karadeniz´i kapsayan çok geniş bir yapıya sahibiz. Her fırsatta İstanbul dışına çıkarak bölgedeki üyeler ve iş kollarını ziyaret ediyoruz. Şube başkanlarımız ayda bir İstanbul´da toplanıyoruz.'
Kıran ve beraberindeki heyet ile odanın İskenderun şube yönetimi, Limakport İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy, Atakaş Şirketler Grubu Başkanı Recep Atakaş, İTSO yönetimihi de ziyaret ederek, yeni dönemde daha etkin çalışma yapacağını belirtti.

 

 


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00