Savaş, HADO alanını inceledi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay´ın tanıtımına, turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacak olan Hatay Deniz Otobüsü (HADO) projesi çalışmalarını inceledi.

GÜNCEL 12.05.2021 09:49:19 0
Savaş, HADO alanını inceledi

İskenderun/SES

 Savaş´ın incelemesine eşlik eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Ok, proje alanınında yapılan çalışmalar ve son durum hakkında bilgi verdi.
HADO projesi hakkında değerlendirmede bulunan Savaş, “HADO´nun gümrük sahası içerisindeyiz. Gümrük alanımız bitmiş durumda. Sadece biraz mendireği uzatma işi var. Onun dışında fiziki işimiz kalmadı. Arkadaşlarımız şu anda resmi işlemleri yapıyor. Ve uluslararası izinleri alabilmek için de belli birkaç noktada yapacağımız işlemle işimizi bitirmiş olacağız. Umudumuz Mayıs ayı sonuna kadar gerekli izinleri almak ve yazın da seferlerimize başlamak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nden başlamak üzere belki Orta Doğu´ya, Lübnan´a, Beyrut´a sefer yapmak istiyoruz. Oradaki şartlar uygun olursa Beyrut´a da sefer yapacağız. Ama ilk seferimize, bu yaz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´ne seyahat etmekle başlayacağız. Aartık Akdeniz´de Türk bandıralı Türk bayrağını taşıyan deniz otobüsümüzle hem Kıbrıs´a hem Lübnan´a, ilerleyen zamanlarda da başka ülkelere de seyahat etmenin zevkini tadacağız. HADO, Hatay´ın tanıtımına, ticaretine ve turizmine büyük katkı sağlayacak. Bu bizden sonraki insanlarımıza bırakacağımız belki de en stratejik güzelliklerinden biri olacaktır” açıklamasını yaptı.

EXPO alanını da inceledi
HBB Başkanı Savaş, 10 Aralık´ta başlacak olan EXPO 2021 organizasyonunun İskenderun-Arsuz bölgesindeki alanında incelemede bulundu. EXPO 2021´in Hatay´ın uluslararası tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Savaş, 'İskenderun sosyal, kültürel, eğitim ve ticari alandaki faaliyetleri yapacak müthiş bir alana kavuşuyor. İskenderun ve Arsuz var oldukça bu mekanlar hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edecek. Burada uluslararası mutfaklar olacak. Sadece Hatay halkı değil Türkiye´den ve dünyanın farklı yerlerinden gelen gelen insanlar dünya mutfaklarının yemeklerini burada bulabilecek. Amacımız cazibe alanları oluşturup insanları Hatay´a çekmek. O yüzden uluslararası mutfağı buraya kuracağız. Ulusal mutfakları ve Hatay´ın mutfağını Antakya-Defne bölgesindeki alanda sergileyeceğiz. Herkes aradığı lezzeti bu alanlarda bulabilsin istiyoruz' açıklamasını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00