Savaş: Hassa afet bölgesi ilan edilmeli

HBB Başkanı Lütfü Savaş, aşırı kar yağışı nedeniyle özellikle hayvancılık, çiftçilik yapan üretici ve esnafın zor günler yaşadığını, Hassa ilçesinin afet bölgesi ilan edilmesinin beklendiğini bildirdi.

HATAY 23.01.2022 21:08:29 0
Savaş: Hassa afet bölgesi ilan edilmeli

Kar yağışı Hatay´da yaşamı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor. Elektrik kesintilerinin yaşandığı Hatay´da İskenderun-Antakya arasında ulaşım Belen geçidinden kotrollü sağlanıyor. Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın ardından Hatay Büşükşehir Belediye Başkanı Mütfü Savaş da bölgede incelemede bulundu.

Afetin yaşandığı ilk günden bu yana Hassa´da etkilenen yerleşimlere ulaşıldığını belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir ile birlikte ilçedeki çalışmaları inceledi, yöre sakinleriyle görüştü.

HBB ekiplerinin nöbetini sürdürdüğünü, kar yağışından etkilenen ilçelerde çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Savaş, kapanan yollara müdahale edildiğini, elektrik kesintilerine yönelik mahallelere HATSU´ya ait 4, AFAD´dan 3, Enerjisa´ya ait 1 ana jenarötle elektrik kesintilerinin neden olduğu sorunlara da müdahale edildiğini ifade etti.

'Zorlukların üstesinden el birliği ile geleceğiz'

Savaş, bölgedeki inceleme çalışmalarının ardından sosyal medya hesaplarından şu değerlendirmeyi yaptı: “Hassa´daki aşırı kar yağışı nedeniyle özellikle hayvancılık, çiftçilik yapan üreticilerimiz ve esnaf zor günler yaşıyor. Hemşehrilerimiz, ilçemizin afet bölgesi ilan edilmesi, borçların ertelenmesi gibi acil destekler bekliyor. Başta Hassa, Antakya, İskenderun, Kırıkhan, Yayladağı, Samandağ, Belen ve Altınözü olmak üzere ilçelerimizde kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Hassa´da kapanan 22 yol ve diğer ilçelerimizdeki yollara müdahale edildi. Yolları açma çalışmaları sürüyor. İlimizde bir süredir devam eden aşırı yağmur nedeniyle de Samandağ ilçemizde ve birkaç noktada daha heyelan sonucu kapanan yola müdahale edilirken, diğer ilçelerimizde de yağışların verdiği yol hasarlarını giderme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Elektrik kesintileri sorunlara neden oluyor. Hassa başta olmak üzere HATSU´ya ait 4, AFAD´dan 3 ve Enerjisa´ya ait 1 ana jeneratörü mahallelere yerleştirdik. Kurumlara verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Zorlukların üstesinden el birliği ile geleceğiz.

/resimler/2022-1/24/1406042582201.jpg


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19