Savaş Mağdurları Korosu

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ile Suriyeli mültecilerin oluşturduğu Sar Yardımlaşma Derneği ortaklığıyla sığınmacı ailelerin çocukları Savaş Mağdurları Korosu´ndaki çalışması sürüyor.

23.06.2017 17:46:46 0
Savaş Mağdurları Korosu

Sar Yardımlaşma Derneği Başkan´ı Muhammed Kindavi ve HBB Savaş Mağdurları Korosu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı HATMEK´teki çalışma ofisinde ziyaret etti. Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat´ın da katıldığı ziyarette, barışa ve kardeşliğe katkı sağlamak için HBB ve Sar Derneği tarafından kurulan ‘HBB Savaş Mağdurları Korosu´nun üyeleri ve Başkan Kindevi, savaştan kaçarak Hatay´a sığınan Suriyeli mültecilere değişik oluşumlarla yardım eli uzatıldığını söyledi.

Destek amacıyla kuruldu
HBB Başkanı Lütfü Savaş da, ‘Barış Elçileri´ olarak adlandırdığı savaş mağduru çocuklara savaşın kötü yüzünü unutturabilmek için destek vermek istediklerini belirtti. Başkan Savaş, “Ülkemizde ve şehrimizde misafir ettiğimiz Suriyeli vatandaşlarımızın misafirlikleri sürecinde çocuklara savaşın kötü yüzünü unutturabilmek ve psikolojik destek verebilmek amacıyla bu koroyu kurduk. Bizler diliyoruz ki Ortadoğu´daki savaş bir an önce bitsin ve barış türküleri söyleyen çocuklarımız, aileleriyle birlikte kendi yurtlarına dönebilsin” diye konuştu.

Dileğimiz savaşın bitmesi
Sar Dernek Başkanı Kindavi, savaşın bir an önce bitmesi dileğinde bulundu. Kindavi, şöyle konuştu: “Çocuklar bizim geleceğimiz ve onların geleceğine şekil vermek bizlerin elinde. Hatay´da barınan Suriyeli çocuklar için bugüne kadar yaptığınız yardımlar ve gerçekleştirdiğiniz çalışmalardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Diliyorum ki Hatay´ın yanı başında gerçekleşen savaş bir an önce son bulur ve Hatay bu savaştan daha fazla yara almadan çıkabilir” açıklamalarında bulundu.


Anahtar Kelimeler: Savaş Mağdurları Korosu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57