´Savaş sanatı´ sporunda seviye sınavı

Türkiye Ju Jitsu Federasyonu Başkanlığının seviye belirleme, diploma denklik ve terfi semineri 18-20 Mart tarihlerinde Antakya´da yapıldı.

HATAY 25.03.2022 15:41:48 0
´Savaş sanatı´ sporunda seviye sınavı

Türkiye Ju Jitsu Federasyonu Başkanı Hulusi Elmas yönetimi ile Hatay Ju_Jitsu İl Temsilcisi İbrahim Nur´un da katıldığı seminere geniş katılım olduğu belirtildi. MKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hallaçeli´nin de katıldığı seminerde gençlere Ju_Jitsu savaş sanatının teknik, mücadele yönü ile antrenörlük ve hakem eğitimi konuları anlatıldı.

Japonya kökenli bir Uzak Doğu savaş sanatı olan Ju Jitsu (Yawara), eski bir Japon dövüş sanatı olarak biliniyor. Ju Jitsunun, güç kazanmanın yanında, spor ve savunma amaçlı bir spor olduğu ifade edildi. Japonya´dan dünyaya yayılan bu sporun, şiddeti önleme ve modern öz savunma olarak geliştiği, günümüzde birçok polis, özel güvenlik birimleri ve askeri birlikler Ju-Jitsu öğrenip, uyguladığı belirtildi. Ju_Jitsunun, gücü güçle etkisiz hale getirmediği, rasyonel olarak bir saldırıyı absorbe etmeyi ve bu enerjiyi rakibin kendi zararına dönüştürmeyi amaçladığı belirtilen MKÜ´den yapılan açıklamada, 'Şiddete karşı esnek bir tepki ile savunmak için tasarlanmıştır. Samurayların savaşlarda silahsız kaldıklarında kullandıkları tekniklerle ortaya çıkmıştır. Rakibin saldırısından faydalanarak vuruş kırış fırlatma boğma ve kilitleme tekniklerinden oluşmaktadır. Uzun ve çok tekrara dayanan bir sistemi vardır. Genel amaç güç kullanmadan uygulanan tekniklerle rakibi etkisiz hale getirmek olduğundan güç gerektirmeyen bir sanattır. Judo, Aikido, Hapkido gibi savunma sanatları juijutsu tekniklerinden yola çıkılarak üretilmiştir' ifadesine yer verildi.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62