Savaş: Seçimler ikinci tura kalır

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Mazman Medya Grup radyolarında yayınlanan programda yaptığı açıklamada, 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi.

SİYASET 5.06.2018 11:30:37 0
Savaş: Seçimler ikinci tura kalır

İskenderun/SES

 Seçimlerin nezaket ve saygı çerçevesinde gerçekleşmesi temennisinde bulunan Savaş, 'Muharrem İnce, söylenmesi gereken her şeyi söylüyor, dokuması gereken her şeye dokunuyor. Bence seçimin sonucunu iki önemli kavram belirleyecek: Kitleler ve liderlerin vaatleri' dedi.
Liderlerin vaatlerinin bazılarının ülke gerçekleriyle uyuşmadığını ifade eden Savaş, “Liderler bu vaatlerin bazılarını futbol takımı tutar gibi siyasi partiye gönül veren seçmenler için veriyor. Bunların bazıları ülke gerçekleriyle uyuşmuyor. İnşallah eğitim seviyemiz yükseldikçe, kültürel birikimimiz arttıkça siyasiler de kendilerini geliştirecek ve ona göre hareket edeceklerdir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalacağını, ikinci turda da Muharrem İnce ve Recep Tayyip Erdoğan´ın yarışacağını düşünüyorum' dedi.
CHP´nin ilk listesinde adı bulunan ancak listenin değişmesi ile listeden çıkan üç isimler, sıralaması değişen bir ismin Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin önünde yaptığı protesto açıklamasına ilişkin olarak da şunları söyledi: 'Üzücü bir tablo. Bundan ötürü kırgınım. CHP, Türkiye Cumhuriyeti´ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün eseri ve onun Türk Milleti´ne hediyesidir. Tüm siyasi partilerden çok daha köklü bir parti. Bu parti ana muhalefet partisinin bir tüzüğü var. Bu tüzük çerçevesinde bu yapılan hareketin Ankara tarafından değerlendirileceğini düşünüyorum. Burada enteresan olan başka bir şey daha var. Bir tüzel kişiliğe mensubiyet demek mahremiyet gerektirir ve o mahremiyet çerçevesinde masumiyeti beklersiniz. Baktığınız zaman diğer siyasi partilerin hiçbirinde bu mahremiyet bozulmamış. Atatürk´ün kurduğu bu köklü partide Ankara´da bu listlelerin açığa çıkması bana çok enteresan geliyor. Nasıl oluyor da basına yansıyor? Bir defa bu sorumluluk bana ait değil. Bu liste var mıydı, yoksa bir siyasi baskı üzerine mi hazırlandı bilemiyoruz. Şimdi bir insanın itiraz edip hakkım yendi demesi için YSK´ya verilen listenin üzerinden 24 saat geçmesi gerekiyor. Daha ne olduğu belli olmadan bu listenin üzerine konuşmalar mesajlaşmalar var. Ben bu işin o tarafında hiç olmadım. Şu bir gerçek ki 70 civarında aday vardı. Bu adayların da kendince Ankara´da ulaşacak mercileri vardı. Benimle ilgili o cümleleri kuran arkadaşlar da Ankara´daydı. Ben CHP´ye mensup bir belediye başkanıyım. Bu konuda bana fikrimin sorulması kadar doğal birşey yoktur. Ben de fikrimi söylerim. Ankara´da en küçük bir partinin bile aday adaylarının ismi çıkmazken, bizim arkadaşalarımızın ele geçirmeleri şaşırtıcı ve üzücü. Bizim genel merkezimizin bu konuda önlem alması lazım. Ya bu liste doğru değildi ya da bu liste doğruysa neden dışarıya sızdı. Arkadaşların düşmüş olduğu durum üzücü. 70 arkadaşımız da kendisini ilk 5´te görmek istiyor. Bu verilmiş bir hak değildi. Kendinizi yeterli görür aday olursunuz ve genel başkanımız takdir ederse sizi listeye koyar. Listeye benim müdahale etme şansım yok ama fikrimi tabiki söylerim. CHP´ye mensup olan herkes söyler. Kaldı ki sadece CHP değil, bir sürü kurum ve kuruluşun temsilcisi de birçok arkadaşımız için tavassutta bulunmuş. Genel başkanımızın göndermiş olduğu listede kim varsa ben çalışırım. Siz bir partinin il başkanısınız. 3 ay önce seçilmişsiniz ki seçilirken de problem oldu, ama sonunda istediği listeyi çıkardı bu arkadaşımız. Hiçbirimiz karşı gelmedik, parti bölünmesin amacıyla yardımcı olduk. Parti bir bütün olarak seçime girsin ve çıksın, seçime yakın bir problem olmasın istedik. Siz parti iyi yönetilemiyor diye il başkanı oluyorsunuz ama 3 ay sonra da istifa ederek millet vekili olmak istiyorsunuz. Şimdi şu var, partinin bütün kademeleri tek bir şahsa ait olamaz. Bu kaçıncı problem. Ben büyükşehir belediye başkanıyım ama benim mensubiyetim CHP'


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00