Savaş: Yangınlar hayra alamet değil

Hassa Gazeluşağı bölgesindeki yangın için sabotaj olasılığına dikkat çeken Başkan Savaş´a göre yangını çıkartanlar amatör değil

HATAY 18.07.2021 23:23:25 0
Savaş: Yangınlar hayra alamet değil

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yerel bir televizyon kanalının programına katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Antakya ve Hassa´daki yangını değerlendiren Başkan Savaş, bölgedeki yangını geçen sene kentte çıkan yangınlara benzetti. Savaş, “Geçen seneki yangınların sabotaj olduğunu ilk ben söyledim. Ve bir zaman sonra öyle olduğu ortaya çıktı. Bu sene de Gazeluşağı bölgesindeki yangın için aynı şeyi düşünüyorum. Amanoslar krom bakımından çok zengin. Ya bundan dolayı ya da ülkemize istikrarsızlık ekmek isteyenler bu yangını çıkarmış olabilir. Antakya ve Hassa´daki yangınlar hayra alamet değil. Emniyet güçlerimizin bu yönde çalışmasında fayda var. 200 hektarlık alan yandı” dedi.

“Havadan müdahalede geç kalındı”

Yangına havadan müdahale için geç kalındığını da söyleyen Savaş, “Hangarlarda araçlar varken kiralama yöntemiyle hava araçları kullanılıyor. Anlaşmaya göre araçlar saat 6´ya kadar çalışıyor. Bizim şehrimizde saat 8´de hava kararıyor. Eğer uzun süreli çalışsalardı belki daha fazla alanımızı kurtarabilirdik. Silahlı Kuvvetlerimizde ve THY´nin hangarlarında bu tip araçlarımızın olduğu söyleniyor. Bu araçlar şimdi kullanılmayacaksa ne zaman kullanılacak. Orman Bakanımız bu konuyu değerlendirmeli. Eğer ilgili kurumların envanterlerinde bu araçlar yoksa çıkıp söylemeli” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23