Savaş: Sanki 21 yıldır Türkiye’yi CHP yönetiyor

HBB Başkanı Savaş, CHP’li belediye başkanları toplantısını değerlendirdi: Türkiye’de her şey sıkıntılıyken sadece CHP konuşuluyor

SİYASET 24.07.2023 16:07:00 0
Savaş: Sanki 21 yıldır Türkiye’yi CHP yönetiyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında tüm büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı toplantıyı değerlendirdi. Savaş, toplantıda seçim sonuçları ve 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere ilişkin hazırlıklara dair konuların ele alındığını ifade etti.

“SEÇİM SONUCU KESİNLİKLE BİR KİŞİYE MAL EDİLEMEZ”

Cumhuriyet Halk Partisinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu yaklaşık yüz yıllık bir parti olduğuna dikkat çeken Savaş, ‘’Bir kişiye mal edilmeyecek bir sonuç oldu seçimde” dedi.

Yaklaşan seçimler öncesi herkese çok ciddi sorumluluklar düştüğünü ifade eden Savaş, ”Kendi eksikliklerimizi görmemiz ve daha iyisini nasıl yaparak çözüme doğru birlikte çalışarak kararlar vermemiz lazım. Bu durum bir kişinin üstüne yüklenecek bir durum değil. Ortada bir şey varsa süreç içerisinde uzlaşı içerisinde çözülmesi gerekir. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Kendi ailemiz içerisinde eksiklik varsa hep birlikte çözeriz. Herkes kendi sorumluluğuna ilişkin analiz yapmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.  

“TARTIŞILMASI GEREKEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ KONULAR VAR”

Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında da soruları yanıtlayan Savaş,  “Türkiye Cumhuriyeti’nde sadece yüzde 48’lik kısmın mutsuz olduğunu düşünmüyorum. Türkiye’de mutsuz olan kesim çok daha fazla. Ama seçimlerin sonuçlarına yansıyan yüzde 52’ye 48’lik bir sonuç var. Cumhuriyet Halk Partisini birçok kişi eleştiriyor, tamam tartışılsın fakat Türkiye’de tartışılması gereken çok daha başka konular var. Enflasyon, ekonomik sıkıntılar, paramızın değer kayıpları, eğitim, hukuk ve dış politika ile ilgili birçok sorun var” diye konuştu.

“CHP’YE HAKSIZLIK YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Savaş konuşmasının devamında şöyle dedi: Tabi ki Cumhuriyet Halk Partisi eleştirilebilir fakat 21 yıllık iktidarın süreç içerisinde yaptığı ve yapamadığı birçok şey de var. Sanki Türkiye’de sadece CHP tek sorunmuş gibi konuşuluyor. Ben bir sıradan bir vatandaş olarak da soruyorum Türkiye’de her şey bu kadar sıkıntılı iken CHP’de mi sadece eksiklikler var? Sanki 21 yıldır Türkiye’yi CHP yönetiyor. Bu konuda CHP’ye haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum ama sorun sadece CHP değil.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19